INSÄNDARE: Martin Willén är alltid kunnig, påläst och ställer bra frågor

Publicerad:
Martin Willén, kommundirektör Kristinehamns kommun. Foto: Maiken Kettil Schough

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi är några personer som har jobbat i Kristinehamns kommun hela den tid Martin Willén har varit kommundirektör. Eftersom han har en hög arbetskapacitet och är inblandad i många olika frågor så är vi många olika tjänstepersoner som träffar honom regelbundet.

Vi delar inte den bild som framförts på insändarsidorna av att kommunen skulle vara en organisation präglad av tystnadskultur och Martin något av en tyrann som styr med härskartekniker. Säkert finns det, som i alla organisationer, vissa avdelningar där det kan finnas en tystnadskultur, men hos Martin upplever vi att det är högt i tak!

Aldrig någonsin har vi upplevt att det har varit ovälkommet från hans sida att säga vad man tycker. Däremot behöver man alltid ha på fötterna när man presenterar något för honom eftersom han alltid är kunnig, påläst och ställer bra frågor – alltså precis det man önskar av en kommundirektör. På så sätt gör han oss medarbetare bättre!

90% av de som skriver insändare tycks dessutom inte ha erfarenhet av Martin eller kommunledningen utan skriver utifrån ett allmänt tyckande. Det har också till största delen varit Marielle Brandlöv-Nilssons ”sida” som tyckt till. När ”Team Martin” i form av hela ledningsgruppen gick ut och stödde Martin, så vändes det på insändarsidorna till att cheferna känner sig tvingade att göra det.

Tro oss när vi säger att ingen tvingar dessa chefer till något! Ingen av dem är direkt känd för att inte säga vad de tycker. Det finns snarare många frågor där de tycker för mycket och har svårt att komma överens.

Det som är gemensamt för dem alla är dock att de har kommunens bästa för ögonen och ser att Martin Willén är rätt person att leda kommunen framåt. Då ingår att alla inte alltid får som de vill, men att man ser till hela kommunens bästa.

Under de få år Martin har varit kommundirektör har kommunen tagit stora kliv framåt inom många områden, inte minst är det gäller ledning, styrning, ordning och reda, transparens och öppenhet. Visst finns det många områden där vi har mycket kvar att göra, men precis som ledningsgruppen är vi övertygade om att den person som ska leda oss framåt i det arbetet ska vara Martin Willén.

Medarbetare på kommunledningsförvaltningen

Artikeltaggar

ArbeteKristinehamns kommunMartin WillénOrganisationerTystnadskultur

Läs vidare