Elsäkerhetsverket har flyttat till andra lokaler: ”Jobbar en del hemifrån”

Publicerad:
Bygget av den nya Centrumbyggnaden har stått still i flera veckor på grund av en tvist mellan fastighetsägaren och byggherren. Foto: Ida Oscarsson

Bygget bakom Statt har stått still sedan några veckor tillbaka. Elsäkerhetsverket skulle ha flyttat in i de nya lokalerna i slutet av maj. Så blir det inte. De har nu flyttat till andra tillfälliga lokaler i väntan på att tvisten ska lösas.

– Ingen sitter och arbetar i de gamla lokalerna nu, säger Cia Edlund, kommunikationschef på Elsäkerhetsverket.

De tillfälliga arbetslokalerna är ute på Presterud, vid Garnisonsvägen. Cia Edlund berättar att ingen av personalen sitter kvar i de gamla lokalerna. Under onsdagen flyttas de sista grejerna.

– Det pågår lite flytt fortfarande. Ingen sitter och arbetar där, säger hon

Enligt henne så fungerar de tillfälliga lokalerna bra att arbeta i, men en del av personalen jobbar också hemifrån.

– Vi har ett distansavtal så vi jobbar en del hemifrån. Det är vi vana vid sedan pandemin, så det fungerar så länge. Vi har dialog med fastighetsägaren och byggherren, säger hon.

Men något datum för inflyttning i de nybyggda lokalerna har de inte fått.

Elsäkerhetsverket har lämnat sina gamla lokaler och huserar nu tillfälligt på Presterud.
Elsäkerhetsverket har lämnat sina gamla lokaler och huserar nu tillfälligt på Presterud. Foto: Viktor Johansson

En annan hyresgäst som skulle flytta in är gymmet Fitness24Seven. NKP har sökt deras presstjänst för att få information kring deras flytt utan att ha fått svar.

NKP har också sökt fastighetsägaren Henric Aronsson som är vd för Chilid Group upprepade gånger utan att få svar. Även MVB, byggföretaget, har sökts för en kommentar.

Artikeltaggar

Bostad och byggenElsäkerhetsverketFitness24SevenNKPTvister

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare