Hoppa till huvudinnehållet

Bondemarknad i Vike på lördag: ”Som en vanlig marknad men tusen gånger roligare”

Publicerad:
Djurtemat för i år är grisar och upprymda inför årets bondemarknad är Jakob, Eddie, Leja och Evelina.
Djurtemat för i år är grisar och upprymda inför årets bondemarknad är Jakob, Eddie, Leja och Evelina. Foto: Michaela Persson

På lördag är det dags igen för den årliga bondemarknaden i Vike utanför Kristinehamn. Det här året är temat grisar.

Den stora familjetraditionen är på intågande, nämligen bondemarknaden i Vike. På lördag är det dags och marknaden är uppdelad i fem områden. Det är matmarknad, smådjursmarknad, gårdsloppis, hantverk och bakluckeloppis.

Temat för i år är grisar och man får bland annat möjlighet att träffa de tre grisarna Nasse, Olga och Harriet. Förutom det finns det bland annat ponnyridning, häst och vagn och freestyleuppvisning med vallhund.

Att marknaden har vuxit sedan starten 2011 råder det ingen tvekan om. Vid starten var det cirka 600 personer som kom. Idag behöver man betydligt fler gårdsplaner.

– Vi tror på mer och vi hoppas på mer i år. Det här är en kul höjdpunkt med en rolig blandning av utställare i lantlig stil, säger Kajsa Edbom som är med och arrangerar marknaden.

Kom så många som möjligt!
Evelina Edbom

I och med att marknaden har växt så blir det en hel del promenerande, något som Eddie Edbom har erfarenhet av. I år tänker han slå rekord.

– Förra året gick jag 22 000 steg, i år ska jag gå mer, säger han.

Han och hans kompis Jakob Stedt går i femman på Djurgårdsskolan och de ska sälja spån och äppelkvistar till gnagare på marknaden.

Leia Andersson och Evelina Edbom går i trean på samma skola. De ska sälja läsk som bondemarknaden sponsrar tjejerna med.

– Pengarna ska gå till Ukraina. Kom, så många som möjligt! Kom och upplev Vike, säger de.

Barnen har bestämt sig för att köpa godis och lotter.

– Det ska bli så roligt. Det är som en vanlig marknad, men tusen gånger roligare, avslutar Evelina Edbom.

Artikeltaggar

DjurgårdsskolanGodisHantverkKajsa EdbomKristinehamnMarknaderMat och dryckNöje/KulturRekordUkraina

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.