S-toppen Carlén: ”Marielle fungerade bra i sin roll”

Publicerad:
Samuel Carlén (S), ordförande i AKV. Foto: NKP

På onsdag ska Marielle Brandlöv Nilsson ha möte med arbetsgivaren. S-toppen Samuel Carlén (S) vill inte uttala sig om processen men konstaterar följande:

– Jag upplevde att Marielle fungerade bra i sin roll. Jag tyckte att hon var lyhörd och kompetent och omtyckt av sina medarbetare.

Socialdemokraten är under den här mandatperioden ordförande för nämnden för arbete, kompetens och välfärd, AKV. Under förra mandatperioden satt han som vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Tycker du att Marielle ska sägas upp eller vara kvar?

– Det här är ju något som ligger hos kommunstyrelsen och det är Lars Nilsson som jag hänvisar till.

Du vill inte kommentera hur du tänker om det?

– I och med att det ligger hos kommunstyrelsen nu så, däremot så kan jag säga att jag har ju varit vice ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden under förra perioden och jag upplevde att hon fungerade bra i sin roll. Jag tyckte att hon var lyhörd och kompetent och omtyckt av sina medarbetare, utifrån den rollen som jag hade då.

Hur tänker du om processen som varit hittills?

– Nej, jag vill inte ge mig in och kommentera det utan jag hänvisar till Lars Nilsson för ytterligare kommentarer.

Lars Gustafson är i opposition för Moderaterna och sitter som vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Han tycker att processen kring Marielle Brandlöv Nilsson inte gått rätt till.

Hur tänker du kring turerna kring Marielle, ska hon lämna eller vara kvar?

– Ja, jag tycker inte att hon ska sägas upp. Hon har jobbat sen 2014 och jag har varit med under den tiden, men det är inte avgjort än vad jag vet. Jag kan inte se att det finns någon saklig grund för uppsägning utifrån min kunskap.

Han berättar att de inte har fått någon information från kommunstyrelsen till nämnden kring ärendet men önskar att det ska ske snart.

Lars Gustafson (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.
Lars Gustafson (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Foto: Ida Oscarsson

Om hon blir uppsagd, hur tänker du kring att rekrytera en ny förvaltningschef till kommunen efter en sådan här process?

– Ja, det får ju inte bli så att vi ska rekrytera någon ny förvaltningschef till att börja med, för jag anser att det inte ska ske någon uppsägning på grund av personliga skäl, och arbetsbrist är det ju inte heller.

Han anser också att det borde vara kommunstyrelsen som tar beslutet och inte Lars Nilsson (S) ensam.

– Frågan är så principiell så det borde inte hanteras på ett delegat. Det är min personliga uppfattning.

Artikeltaggar

KommunstyrelsenKränkningsanmälanLars GustafsonLars NilssonModeraternaNämnderPolitikSamuel CarlénUppsägningar

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare