Marielle Brandlöv Nilsson om att hon får sparken: ”Det pågår ett fulspel”

Publicerad:
Miljö- och byggnadsförvaltningens chef Kristinehamn Foto: Kristinehamns kommun

– Jag gjorde kränkningsanmälan på uppmaning av Martin Willén. Det var han som uppmanade mig och sa att det var min skyldighet att anmäla om jag kände mig kränkt. Det här var nog hela planen från början, att bli av med mig.

Det säger Marielle Brandlöv Nilsson kort efter att hon fått beskedet om kommunstyrelsens beslut att hon får sparken.

Under onsdagen ska hon ha ett möte med arbetsgivaren, till vilket hon och hennes fackliga organisation Ledarna är kallade.

– Det ska handla om en omplaceringsutredning men nu vet vi ju vad det kommer resultera i, säger hon.

Kommunstyrelsen har enigt kommit fram till att hon ska skiljas från sin nuvarande befattning.

– Det är tråkigt att de tar det här beslutet, men man får respektera deras beslut.

Enligt Marielle Brandlöv Nilsson har hon fortfarande inte fått något skriftligt underlag om varför hon sägs upp av personliga skäl.

– Det är anmärkningsvärt att politikerna ställer sig bakom detta beteende. De har fått en färgad information av vår HR-chef. Kristinehamn har ett tjänstemannastyre som bygger på felaktig information.

Han kommer med felaktig information än idag i media.
Marielle Brandlöv Nilsson

Hon menar att kommunen struntat i all lagstiftning i hantering av ärendet efter hennes anmälan. En anmälan som hon alltså uppmanats att lämna in av kommundirektören Martin Willén, enligt henne.

Lars Nilssons uppgifter om att han skulle ha intervjuat henne inför KS beslut tillbakavisar hon bestämt.

– Han har inte intervjuat mig. Han kommer med felaktig information än idag i media. Och vi har inte kallats till någon förhandling. Arbetsgivaren har inte ens begärt en förhandling. Det jag är kallad till är en omplaceringsutredning. KS har fattat beslut utan ett underlag, säger hon och fortsätter:

– Det här är ett hot mot demokratin. Det pågår ett fulspel.

Enad kommunstyrelse sparkar förvaltningschefen: ”Vi måste komma vidare”Lars Nilsson (S) om skilsmässan från förvaltningschefen: ”Det är inte så roligt”S-toppen Carlén: ”Marielle fungerade bra i sin roll”Socialdemokratisk topp står bakom förvaltningschefen: ”Det är helt orimligt”Tystnadskultur inom flera förvaltningar”Det enda jag ville var att min chef skulle sluta skrika på mig”Marie Oudin om chefsbråket: ”Det har inte hanterats bra alls”Centerns kommunalråd har fortsatt förtroende Lars Nilsson: ”Absolut har jag det”Lars Nilsson (S): ”Jag har aldrig sagt felaktigheter”Är det så man behandlar chefer som säger ifrån?Fackets kritik: ”Vi har aldrig fått varken någon inbjudan eller kallelse”Förvaltningschefen Marielle Brandlöv Nilsson: ”Det är ju total lögn”Enhetscheferna står upp för Brandlöv Nilsson: "Bättre chef får man leta efter"Lars Nilsson skyller på facket – Marielle Brandlöv Nilsson har varslatsMarielle Brandlöv Nilsson: ”Arbetsgivaren verkar vilja bli av med mig”Kränkningsanmälan – det här har hänt

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareBeslutKommunstyrelsenKränkningsanmälanKristinehamnLars NilssonMartin Willén

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare