Det här är ett oförsvarligt sätt att slösa med våra skattemedel!

Publicerad:
Insändarskribenten är kritisk mot hur kommunen hanterar skattemedel i samband med kränkningsanmälan och dess efterspel. Foto: ""

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vilken underbar kommun vi har! Vi har en ledande politiker som helt fräckt ljuger till media. När han sedan blir påkommen så ljuger han igen och skyller hans blunder på facket (!). Tack och lov bemötte facket den lögnen.

Jag blev lite nyfiken på Kristinehamns kommuns högsta ledningsgrupp. Det räckte med några snabba googlesökningar för att se att rubrikerna är många och inte speciellt smickrande. Borde inte våra politiker och vi som skattebetalare dra öronen åt oss och fundera över detta? För min del låter det som att kommunens högsta ledning försvarar en tystnadskultur och hänger ut sin kollega för att rädda sig själva.

Om nu förvaltningschefen blir uppsagd eller utköpt, hur kan det vara ett bra sätt att förvalta våra skattepengar? Hur många årslöner ska man köpa ut henne för? Vad jag kunnat läsa mig till så har kommunen bara det senaste året suttit i sju utköpsförhandlingar och då endast med fackförbundet Ledarna. Hur många utköp har skett med medlemmar ur de andra fackförbunden?

Det här är ett oförsvarligt sätt att slösa med våra skattemedel!

En kommun drivs bättre av en ledningsgrupp där individerna har mod att säga vad de tycker. En grupp ja-sägare ger ingen bra grund till en sund utveckling av kommunen!

Idag skäms jag över Kristinehamns kommun

Lars Nilsson skyller på facket – Marielle Brandlöv Nilsson har varslats

Artikeltaggar

ArbeteKränkningsanmälanKristinehamns kommunTystnadskultur

Läs vidare