Hoppa till huvudinnehållet

Wallnerska villan var med i tv-program

Publicerad:
1 år sedan. I veckan har tv-produktionen bakom SVT-programmet Det sitter i väggarna varit på plats i Kristinehamn. Här har de spelat in ett avsnitt om Wallnerska villan, som nyligen fick nya ägare (bilden). Programledarna Rickard Thunér och Erika Åberg berättar att det finns mycket intressant att säga om den historiska villan. Foto: Magnus Carlsson

50 år sedan

Endast 27 år – men har tio års prickfri körning. 27-årige Bo Strandgren, Kristinehamn, har redan hunnit få Trafikförsäkringsanstalternas förtjänstmärke för tio års prickfri körning. Det torde innebära att han är en av de yngsta i landet som fått utmärkelsen – om inte den allra yngste. Han körde motorcykel innan han gick över till bil, därav hans relativa ”ungdom”.

Annons. En svensk världsnyhet för säkrare jobb uppåt väggarna. Essve-klättraren är en kombination av stege och arbetsställning. Den gör de flesta jobb uppåt väggarna ännu säkrare och enklare att utföra. Både inomhus och utomhus. Klättraren består av en stege, vägg- och markstöd samt en arbetsplattform med skyddsräcke. Plattformen är horisontell och du jobbar alltid på ett lagom avstånd från väggen, oavsett arbetshöjd över marken. På den stora plattformen ryms dessutom en hel del arbetsgrejer. Järn & Maskin.

25 år sedan

Landslagsuppdrag för flera unga. Landslagsuppdragen duggar tätt över unga kristinehamnska idrottare för tillfället. 19-åriga Sara Larsson, fotbollsfostrad i kommunen, spelar på söndag kvartsfinal mot Italien i Ungdoms-EM. Sara är dessutom klar för storklubben Malmö FF. Hon styr kosan mot Skåne redan om några veckor. Blågul kristinehamnare nummer två är Eric Ohlsén, bordtennislöftet. Ohlsén tillhör den trupp som ska representera Sverige i Öppna Belgiska Mästerskapen i Bryssel.

Fyra konstnärer som är verksamma i Köpenhamn kommer att visas på nästa utställning på Musseett. Tre av utställarna har en bakgrund i Kristinehamn, den fjärde är heldansk. Yngst av de tre med Kristinehamnsanknytning är Nils-Gunnar Hammer. Han är född 1964 i Kristinehamn. Torsten Johansson föddes 1917 i Idre men växte sedan upp i Kristinehamn. Torsten Johansson dog för två år sedan. Äldst bland utställarna är Gustav Wolmar. Han var född 1880. Kvartetten avslutas med danskan Bente Christensen-Ernst. Hon är född 1941.

10 år sedan

En vinnare med basilika. Det var en nödlösning men blev ett vinnande koncept – chokladcupcake med färska hallon och basilikafrosting. ”Det var en ren chansning som blev riktigt bra”, konstaterar Caroline Alm som bakat Årets cupcake 2013. Juryns motivering: ”Denna cupcake är en riktigt wild smakkombination. Tillverkaren har lyckats att hitta oväntade kombinationer där smakerna gifter sig med varandra”.

80 år och fortfarande vital som en tonåring. HSB Kristinehamn är en välmående förening med stabil ekonomi. På fredag firar man med öppet hus och invigning av det nya kontoret på Hamnvägen. Det är i Ahlmarks och Vänerhamns tidigare kontorslokal som HSB har sin nya hemvist. ”Vi tittade på både Marieberg och A 9 innan vi hamnade här”, säger vd Galina Toll.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.