Tystnadskultur inom flera förvaltningar

Publicerad:
Kristinehamns kommun har problem med tystnadskultur enligt insändarskribenten. Foto: Jenny Edvardsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I flera insändare den senaste tiden har det framkommit att det råder tystnadskultur inom kommunen. Jag kan bara instämma.

Jag har tidigare arbetat inom kommunen. Där var det tydligt att man inte fick kritisera ledningen för då väntades repressalier. Jag har tidigare kollegor som slutat i kommunen men sedan valt att söka sig tillbaka till Kristinehamns kommun. De är dock inte välkomna tillbaka och blir inte kallade på intervju. Det är allmänt känt inom förvaltningen att om man en gång har sagt upp sig är man inte välkommen tillbaka. Facklig aktivitet var heller inte populärt, då facket inte alltid höll med ledningen..vilket ledningen ansåg var problematiskt milt sagt.

Jag tycker bara det är bra att det jag sett för flera år sedan, uppmärksammas nu. Det tydligaste exemplet är när kommunens förvaltningschefer går ut i en insändare och försvarar kommundirektören, och lämnar Marielle Brandlöv Nilsson i sticket. Mobbing på hög nivå.

En stor eloge till Marielle som gjorde det man ska. Vilken förebild!

Jag hoppas att Kristinehamns politiker gör något åt detta, då problemet gällande tystnadskultur finns inom fler förvaltningar.

Anonym

Artikeltaggar

ArbeteFörvaltningKränkningsanmälanKristinehamnKristinehamns kommunTystnadskultur

Läs vidare