Socialdemokratisk topp står bakom förvaltningschefen: ”Det är helt orimligt”

Publicerad:
Bo Andersson (S) är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Foto: Magnus Carlsson

Förvaltningschefen Marielle Brandlöv Nilsson har fått en kallelse till ett möte på onsdag i nästa vecka. Syftet med mötet är att hon ska omplaceras, eller sägas upp.

– Det är helt orimligt, säger Bo Andersson (S), miljö och byggnadsnämndens ordförande.

Enligt nämndens ordförande Bo Andersson (S) kommer förvaltningschefen att närvara på onsdag med sin fackliga organisation och representanter från kommunen. Han menar att hans nästa steg i processen främst är att vara ett stöd för förvaltningschefen.

– Det här är helt orimligt. Händelseförloppet tidigare med den här utredningen och det beslut som kommunstyrelsen tog var att man skulle upprätthålla en handlingsplan för att komma till rätta med den problematik som utredningen pekade på. Den handlingsplanen har inte kommit till stånd, utan det har blivit en helt annan process, säger han.

Han menar att utifrån den korta tid han har arbetat tillsammans med Marielle Brandlöv Nilsson finns det ingenting som motiverar att hon skulle bli omplacerad eller i slutändan eventuellt uppsagd av personliga skäl.

– Jag träffade Marielle så sent som igår och både hon och stora delar av förvaltningen är i upplösningstillstånd, säger Bo Andersson och tillägger:

– Hon vet inte mer än vi andra, hon har fått en kallelse att hon ska infinna sig på det här mötet på onsdag.

Han poängterar att det första steget nu är att finnas som ett stöd för Brandlöv Nilsson och i andra hand titta på vad man i rollen som politiker i nämnden kan göra för att påverka på något sätt.

Hur man ska agera från nämndens sida är en fråga man ställer sig just nu.

– Det kanske tar några dagar till innan vi har tagit något beslut hur vi ska gå vidare med det här, avslutar han.

Artikeltaggar

BeslutBo AnderssonKommunstyrelsenKränkningsanmälanMiljöNämnderPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare