Hoppa till huvudinnehållet

Elever: Vi ska behålla de små smörpaketen!

Publicerad:
Det ska vara portionspaket med smör i skolan, menar eleverna. Inte stora förpackningar. Genrebild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den här veckan tog man bort de små smörpaketen från matsalen och ersatte dem med stora. Varför har ingen frågat oss elever vad vi tycker om det? Alla i vår klass tycker att det är en dålig idé. Vi ska ha tillbaka de små smörpaketen!

För det första är det ohygieniskt att alla tar smör ur samma förpackning. Det finns elever med bacillskräck som inte kommer att kunna ta smör och så finns det folk som nyser och hostar rakt ut så att det kommer baciller över hela smöret.

För det andra så kommer färre och färre elever äta mackor i skolan och det leder till att inte lika många orkar med skolan, om de inte tycker om skolmaten. Då äter de inte alls.

För det tredje står smöret framme länge så när vi kommer till matsalen är smöret kladdigt och rinnigt.

För det fjärde kommer kanske fler högstadieelever att gå upp till Ica Nära och handla något att äta, till exempel godis, som inte är lika nyttigt som mat.

Sammanfattningsvis tycker vi att vi ska få tillbaka de små smörpaketen. Då kommer vi att bli glada och mätta eftersom vi kommer att äta mackor igen!

Klass 5B, Djurgårdsskolan

Artikeltaggar

DjurgårdsskolanGodisIcaMat och dryck