De hade ingen större påverkan – noll påträffade döda bivråkar

Publicerad:
1 år sedan. Prövotiden för vindkraftsparken som Bäckhammar Vind AB har avslutas nu, utan fler villkor för rovfåglar. Det visar sig att det var få fågelarter som förolyckades under studien och ingen påträffad bivråk, vilken var en av de arter man var mest intresserade av. Foto: Anna-Stina Tallmyren

50 år sedan

Sportdykarna är i aktion alla tre fastingsdagarna. Den som inte vet vad Christinehamns Sportdykarklubb sysslar med har chansen att få reda på det under Fastingen. Då kommer nämligen flera av klubbens c:a 60 medlemmar att visa hur de bedriver sin favorithobby, och det sker i en dyktank i plexiglas som placeras på ett lastbilsflak på Södra torget. Tanken, som tidigare använts i liknande sammanhang på Persmäss i Karlstad, kan rymma två sportdykare åt gången. Vad de gör kommer att kommenteras av ingenjör Gunnar Kållberg.

IFK Ungdomsfotboll. Kommande spelprogram. Måndag 14 maj. Plan 1: 16.15 Tåpajarna–Saharas. 16.45 Melkers–Åbergsligan. 17.15 Senap–Smokeless. Plan 2: 16.15 Bromby–Fotbollstarzan. 16.45 Benknäckarna–Ajax II. 17.15 Grovsnus–Santos. Plan 3: 16.15 Äggröra–Stoke. 16.45 De Smarta–Ajax III. 17.15 Tjockskallarna–Fy Farfar.

25 år sedan

George har gått i 30 år. Det är inte varje dag man ser en pilgrim komma vandrande på vägkanten förbi Kristinehamn. I onsdags blev växeln nerringd av personer som sett en konstig filur gå omkring med ett stort träkors ute på E 18. Efter mycket om och men lyckades NKP hitta honom på vägen mot Björneborg. Pilgrimen heter George Walter och kommer från Pittsburgh i Pennsylvania, USA. Han har varit ute och gått sedan 1970 och hans slutmål är Jerusalem. ”Jag går för Gud. Jag fick ett kall från Jesus som sa att jag skulle göra det”, berättar han.

Åtalad för potatisförsäljning på nätet. Han hade ont om pengar och bestämde sig för att sälja datortillbehör på Internet. Problemet var bara att han inte hade några att sälja. Så när beställningarna kom skickade han istället potatis i paketen. Den 21-årige kristinehamnaren åtalas nu för bedrägligt beteende.

10 år sedan

Järnledens sista sträcka invigd. Den är cirka fem kilometer lång och går mellan Hytte och Bergsjön. Även denna sträcka har blivit kvalificerad som Värmlandsled. Cirka 60 personer är med under invigningen. De har åkt tåg från Kristinehamn och klivit av vid Nässundets station. Turistchef Mats Öhman är mycket glad och stolt över att så många nappat på erbjudandet att delta under invigningen. ”Vi skulle kunna ha bokat in dubbelt så många om vi haft fler platser”, säger han.

Två brandlarm på en minut. Räddningstjänsten i Kristinehamn fick på söndagseftermiddagen bege sig på två brandlarm som kom med en minuts mellanrum. Det första gällde en gräsbrand vid Sjöändan och kom vid 15.46. När räddningstjänsten var på väg till gräsbranden kom nästa larm, bilbrand löd detta. ”Det var på vägen ut mot Picasso, en folkvagnsbubbla som hade motorbrand”, säger Åke Hildingsson, insatsledare.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare