Iron Trail var tillbaka: ”Den är jobbig, man kan inte tänka tid”

Publicerad:
1 år sedan. Under lördagen var det slutligen dags igen för ett traditionellt Sweden Iron Trail Marathon. Snabbaste kristinehamnaren var Omed Ahmed. Han är anmäld till Iron Man den 21 augusti i Köpenhamn. ”Det här tog jag som en träning”. Hur kändes banan? ”Den är jobbig, man kan inte tänka tid”. Foto: Sandra Österman

50 år sedan

Från allmänheten. Kommunalt kafferep. Häromdagen annonserades i ortspressen att Gustav Jonsson ”Skå-Gustav” skulle gästa vår stad och allmänheten inbjöds till föreläsning i Folkets Hus på torsdag kväll. Vi blev minst sagt konfunderade när vi lyssnade till Birgit Skoogs välkomsttal där hon uttryckte sin stora häpnad över att så många hade kommit. Trodde inte ABF att vi i Kristinehamn var socialt intresserade? Men detta var inte det värsta. I nästa andetag talar hon om att det finns kaffe för 150 personer, speciellt inbjudna och om det eventuellt skulle bli något över så skulle vi vanliga gräsrötter få köpa kaffe för 4:50.

Riksväg 64 föreslås bli 110 km-väg. Vägförvaltningen föreslår att ytterligare c:a åtta mil av länets väger upphöjs till 110 km-vägar. Bland de sträckor som föreslås få 110 km märks riksväg 64 från länsgränsen i söder till Filipstad i norr med undantag för sträckan Kristinehamn – Nässundet och genom Storfors.

25 år sedan

Dä ringer i fecka på Blidh. ”Humor har för låg status”, säger Rune Blidh. På sin cd ”Dä ringer i fecka” gör han sitt för att höja standarden på musikhumorn. Men det får inte bara vara roligt anser denne Kristinehamns egen trubadur. En bra blandning består av 50 procents humor och 50 procents djup och eftertanke. Till vardags arbetar Rune Blidh vid Telia data i Karlstad. Men det är inte därför som han i höstas skrev raplåten Dä ringer i fecka”. ”Jag tycker det är tacksamt att driva med folk. Det ständiga pratandet i mobiltelefon passar dessutom väldigt bra att göra en raplåt av”.

Här rullar det på. Nej, att ställa upp och tävla på rullskridskor är inte kristinehamnarnas melodi. Men det fanns några som vågade prova på lördagens tävling från Picassoskulpturen och in till stan. Torbjörn Mossberg talade före starten om att han ställde upp för att känna på denna typ av åkning för att sedan ställa upp i Götajoggens rullskridskotävling. ”Det är första gången i år som jag åker, visserligen har jag spelat rinkbandy i vinter. Därför tycker jag att jag får vara mycket nöjd med tiden 28.51”.

10 år sedan

Självmål gav VIF poäng. Fotboll. Villastadens IF ligger fortfarande sist i division 3 västra Svealand, men har nu i alla fall tagit en poäng. Tack vare ett självmål i den 90:e minuten. Tränaren Börje Andersson är annars missnöjd med det mesta. Med spelet, med arbetsinsatsen och med försvarsspelet. ”Det duger inte”.

Facebook samlar löpare. Facebookgruppen Löpning i Kristinehamn är uppe i 124 medlemmar. Gruppen startades i september av Mats Söder. ”Det har kommit till folk under hela vintern, med en liten boom efter nyår”, ler Mats.

Fem uttagna till Halmstad. Fotboll. Fem Kristinehamnsungdomar födda 1998 har tagits ut till Götalandslägret i Halmstad. IFK Ölme har med tre tjejer; Lisa Kiirikki, Ebba Bäckström och Emelie Andersson. I Värmlands pojklag återfinns Villastadens Rikard Muge. Dessutom Henning Reinholdsson, som spelar i Carlstad United.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare