Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens nya drag – ska locka sommarvikarier med stor bonus

Publicerad:
Jenny Sundqvist, verksamhetschef, berättar att kommunen erbjuder en bonus på upp till 8 000 kronor till sommarvikarier.
Jenny Sundqvist, verksamhetschef, berättar att kommunen erbjuder en bonus på upp till 8 000 kronor till sommarvikarier. Foto: Mikael Lindblom

Inför sommaren och de åtta mest kritiska veckorna inom vård och omsorg gör kommunen nu en ny satsning. En bonus på upp till 8 000 kronor väntar den som jobbar under minst åtta veckor, skriver kommunen på sin hemsida.

Rekryteringen av sommarvikarier till kommunens verksamheter inom vård och omsorg är i full gång. Och för att locka fler vikarier väntar en bonus på upp till 8 000 kronor. Bonusen kommer att ges till alla som jobbar sammanhängande under vecka 25 till 32.

Summan är 8 000 kronor för den som arbetar i glesbygden under sommaren och 4 000 kronor för den som arbetar centralt.

– Bonusen är en morot som vi hoppas ska skapa kontinuitet i våra verksamheter. Vi behöver anställa vikarier under sommaren så att ordinarie personal kan få sin välförtjänta semester, säger Jenny Sundquist, verksamhetschef på stöd, vård och omsorgsförvaltningen.

Bonusen är en morot som vi hoppas ska skapa kontinuitet i våra verksamheter.
Jenny Sundquist

Anledningen till satsningen är att kompetensförsörjningen är en av kommunens största utmaningar, skriver kommunen på sin hemsida. Förhoppningen är att man ska locka fler kandidater och att det ska bli ett ökat inflöde av kvalificerade kandidater.

– Syftet med bonusen är att få en mer stabil bemanning under sommaren med fler personer som väljer att jobba fler veckor. Det ger också en bättre arbetsmiljö för medarbetare och en kvalitativ verksamhet med kontinuitet till de vi finns till för, säger Jenny Sundquist och tillägger:

– Vi söker sommarvikarier i alla åldrar. Gärna personer med erfarenhet från vård- och omsorgsarbete eller socialt arbete. Men allra mest öppna, engagerade personligheter som är villiga att lära sig ett av Kristinehamns viktigaste jobb, avslutar hon.

Artikeltaggar

Jenny SundquistKristinehamnOmsorgRekryteringVårdVård och omsorg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.