Enigt ja till försäljning av Gustafsvik: ”Vi lär göra en rejäl reavinstförlust”

Publicerad:
Gustafsviks herrgårdspark är till salu efter ett beslut i kommunstyrelsen. Foto: Maria Andersson

Det uppstod ingen större debatt när kommunstyrelsen under måndagen fattade beslut om att försälja Gustafsvik. Politikerna var eniga om att fastigheten mår bättre av att någon annan tar över ägandet.

Anders Ölmhult (C) ville att kommunstyrelsen skulle få tycka till om försäljningen när det finns ett högsta bud att ta ställning till.

– Det känns vettigt eftersom politiken ändå lär få klä skott för försäljningen, resonerade han.

Kommundirektör Martin Willén sade att det sannolikt kommer att bli så även om själv försäljningen sker via delegation, men för säkerhets skull gav kommunstyrelsen bifall till Anders Ölmhults yrkande.

Från oppositionens sida uttrycktes också positiva synpunkter på försäljningen. Flera ledamöter sade att kommunen inte har klarat att sköta om fastigheten så som den borde skötas och att det ur det perspektivet är vettigt att sälja den.

– Men vi lär göra en rejäl reavinstförlust på försäljningen, konstaterade Per Nilsson (M).

Jakob Roslund (M) påpekade att kommunen går back minst 450 000 kronor om året bara på ägandet och att det på lite längre sikt ändå är bättre att sälja med förlust än att behålla den.

Slutligt beslut om försäljning tas av kommunfullmäktige.

Ernsts arbete till trots – kommunen vill sälja Gustafsvik

Artikeltaggar

BeslutFastigheterFörsäljningKommunstyrelsenKristinehamnPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare