Hoppa till huvudinnehållet

UR söker barn i Kristinehamn för TV-produktion

Publicerad:
Regissör Tove Jonstoij.
Regissör Tove Jonstoij. Foto: Karl Gabor

Har du ett barn som ska börja förskolan till hösten? Se då hit i så fall. För nu söker Utbildningsradion, UR, barn i Kristinehamn för en tv-produktion.

– Vi gör en serie för UR om hur det är att börja förskolan, säger Tove Jonstoij, regissör.

I UR:s uppdrag ingår det att stötta personer som ska lära sig något, oavsett ålder. Att gå från förskolan till att börja i förskoleklass är ett stort steg för många barn. För att stötta dem i den processen vill de nu följa barn runt om i Sverige, och gärna i från Kristinehamn.

– Många barn har lite annan livsstil än i Stockholm. Om man anmäler sig så kommer jag och hälsar på barnet och föräldrarna i hemmet och tar med en kamera som jag filmar med. Om man tar med ett helt team direkt så kan man bli lite blyg. Sen kommer jag tillbaka efter någon vecka och filmar på förskolan, säger Tove Jonstoij.

Hon vill även träffa ett barn som redan går i förskoleklass, och som vid detta laget gått i ett helt år nästan.

– Då är man proffs på att gå i förskoleklass. Sen efter sommaren kommer vi tillbaka och filmar barnet som är på väg till skolan, säger hon.

Så om något barn i Kristinehamn tror att detta vore roligt så är det bara att mejla till castingbolaget Escathon. Sista ansökningsdag är egentligen måndag men Tove säger under samtalet att datumet skjuts till tisdag istället.

– För att bli förberedd på att börja skolan kan TV vara ett bra sätt att visa hur det ser ut, säger hon.

Artikeltaggar

BarnFilmFilmerKristinehamnLivsstilStockholmSveriges UtbildningsradioTV

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.