Diskoteksbranden blev starten på en litterär resa för Eva

Publicerad:
1 år sedan. När journalisten Eva Wiklund kom i kontakt med en mamma som förlorade sitt barn i diskoteksbranden i Göteborg förändrades hennes liv för alltid. Det känslosamma mötet blev startskottet på en litterär resa. ”Jag hade aldrig tänkt att jag skulle bli författare, men det har hänt några gånger att jag träffat en människa med en unik historia där jag känt att det måste bli en bok”. Foto: Madeleine Sandström

50 år sedan

Sjätte Fastingsflickan ska ut. Vem blir den sjätte Fastingsflickan? De sex kandidaterna till titeln Fastingens Vårflicka –73 har nu tagits fram. Det är sedan meningen att Fastingspubliken ska rösta fram sin favoritflicka. Kröningen sker i samband med Fastingens avslutning den 13 maj. Årets sex kandidater är Eivy Persson, 18 år, Anna-Charlotte Söderlund, 19, Elisabeth Carlsson, 17, Iréne Andersson, 17, Liselott Johansson, 17 och Catharina Dahlin, 18.

Bro Kammarkörs första konsert en verklig succé. I förhandsreklamen för Bro Kammarkörs konsert fanns bl. a. uppgiften att detta skulle bli körens första stora framträdande. Och nog blev det ett stort framträdande både med tanke på kvalitet o. kvantitet. Det hände i Brogårdsskolans aula i går eftermiddag. Då kören stod dekorativt uppställd i halvcirkel och dirigenten Hans Samuelsson granskat sin kör visste man redan att nu skulle det bli något alldeles extra.

25 år sedan

Fynd av vrak. Är det en av de båtar som någon gång på 1200-talet fraktade kalksten från Kinnekulle till Saxholmen som ligger förlist utanför Alvön? Under hela veckan har Kristinehamns Dykarklubb genomsökt vattnet vid Saxholmen under ledning av Roland Peterson från Vänermuseet. På torsdagen gjorde man det vrakfynd som fick glädjen att stå högt i tak bland dykarna. ”Det här är nästan för bra för att vara sant”, säger Roland Peterson. Nu skall prover tas så att vraket kan dateras.

Landahuset till salu. Nu vill ABF sälja Landahuset som man köpte för drygt 3 miljoner kronor 1996. Efter den senaste tidens ekonomiska turbulens har styrelsen för Landahuset beslutat lämna ut huset till försäljning. ”ABF behöver bara en tredjedel av husets lokaler. Då ska vi inte heller äga huset”, säger Anki Fransen, styrelseledamot i bolaget.

10 år sedan

Slitna banor blir äventyrsgolf. Kristinehamns kommun köper minigolfbanorna vid gästhamnen för 40 000 kronor. Banorna ska nu rustas upp för en kvarts miljon kronor. Planen är att minigolfbanorna ska moderniseras från traditionella banor till äventyrsgolf. På så vis antas fler vilja spela vilket kan öka intäkterna till runt 100 000 kronor på en säsong, enligt kommunens beräkningar.

Lyckad gäddtävling i Vismen. För sjunde året i rad gick fisketävlingen i Vismen av stapeln i lördags. Tävlingen började på skoj men har nu vuxit rejält. ”Folk kommer från Kristinehamn, Filipstad, Karlskoga och Björneborg”, säger arrangören Richard Forsman. Lagen tävlar i två prisklasser; längst gädda och flest gäddor. Men tävlingen är en så kallad catch and release, så all fisk släpps tillbaka i sjön. ”Team Triss vann på sju gäddor och de som vann längd var Team Hyvääpike med 90 centimeter. Totalt under dagen drog vi upp 54 gäddor och det är ganska bra”, säger Richard Forsman.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare