Minns du affären Hemslöjd på Norra torget?

Publicerad:
1936 låg affären Hemslöjd med vävskola på Norra Torget. Var vävskolan kopplad till Svenska Hemslöjdsförbundet? Vem startade verksamheten? Är någon av kvinnorna på bilden känd till namnet? Hur länge fanns affären kvar? Och förresten, vilket hus skulle detta kunna vara? Det ser ju ut att ligga med gaveln mot gatan. Foto: Okänd/Kristinehamns Bildarkiv.

1936 låg affären Hemslöjd med vävskola på Norra Torget. Var vävskolan kopplad till Svenska Hemslöjdsförbundet? Vem startade verksamheten?

Frågorna är många. Är någon av kvinnorna på bilden känd till namnet? Hur länge fanns affären kvar? Och förresten, vilket hus skulle detta kunna vara? Det ser ju ut att ligga med gaveln mot gatan.

Foto från invigningen av yttre hamnen 1916.
Foto från invigningen av yttre hamnen 1916. Foto: Karl-Gustav Wiborgh / Kristinehamns Bildarkiv.

Förra veckans fotografi visade hur den nya Yttre hamnen eller Djuphamnen som den också kallades invigdes i november 1916. Kajen var full av folk som promenerat ut från stan för att höra invigningstalen och se de stora skeppen lägga till.

Den som har mer information om hamnen eller hamnarna, då det finns flera som Inre hamnen, Småbåtshamnen, Gästhamnen, Oljehamnen och så Kapurja, får fortsatt gärna berätta sina minnen för Bildarkivet.

Bilderna i den här serien publiceras i samarbete med Kristinehamns Bildarkiv. Frågor om, eller information kring bilden kan ställas till bildarkivet@kristinehamn.se eller till bildarkivarie Kerstin Ingelmark på 0550-88561.

Artikeltaggar

FotograferingInvigningarKapurjaKristinehamnLokalhistoriaMänskligtVeckans bild

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare