Hoppa till huvudinnehållet

Äldreboende ska ersätta Hacklehemsskolan – nytt planförslag

Publicerad:
Hacklehemsskolan har inte haft skolverksamhet på många år. Nu smids planer på att ersätta skolan med ett äldreboende.
Hacklehemsskolan har inte haft skolverksamhet på många år. Nu smids planer på att ersätta skolan med ett äldreboende. Foto: "Louise Johansson"

Kommunen har behov av ett nytt särskilt boende för äldre. I lokalförsörjningsplanen nämns Hacklehemsskolan som ett alternativ. Nu är ett konkret uppdrag på gång.

Än så länge handlar det enbart om en begäran om planuppdrag, att kommunen vill ta fram en ny detaljplan för Hacklehemsskolan i syfte att kunna bygga ett särskilt boende. Nuvarande detaljplan medger enbart skolverksamhet.

Enligt den förstudie som har genomförts är fastigheten lämplig för ett vårdboende. De skolbyggnader som finns i dag har stort underhållsbehov och bör rivas eller renoveras. Av förstudien framgår inte om det är möjligt att bygga om dem till ett särskilt boende.

Kommunens lokalförsörjningsplan från förra året pekar också ut Hacklehemsskolan som ett bra alternativ för nästa äldreboende.

Om kommunstyrelsen ställer sig positiv till förslaget kan planavdelningen börja jobba med en ny detaljplan. Ska man tro förstudien bör en ny detaljplan vara klar under nästa år för att kommunen ska kunna tillgodose kommande behov av vårdplatser.

Stort renoveringsbehov i många lokaler – delar av Hacklehemsskolan föreslås rivasStor utmaning med många tomma lokaler – samtidigt som man hyr av andraUtredningarna gjordes för mer än tio år sedan – jobbet kvar att göra

Artikeltaggar

Bostad och byggenDetaljplanerKommunstyrelsenKristinehamnPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.