Hoppa till huvudinnehållet

Studenternas poängjakt startar – årets nyhet: ”Man ska rida på en ko”

Publicerad:
Wanna Krantz och Hugo Molin är med i Balkommittén som bland annat arrangerar årets poängjakt.
Wanna Krantz och Hugo Molin är med i Balkommittén som bland annat arrangerar årets poängjakt. Foto: Adina Magnusson

Ära, klassens heder och möjligheten att få springa ut allra först på studenten. Det är vad som står på spel för de blivande studenterna på Brogymnasiet. Balkommittén har släppt listan för årets poängjakt.

För den som tog studenten före artonhundrafrösihjäl och inte är närmare bekant med fenomenet är poängjakten en stark tradition på Brogymnasiet.

Jag vill inte snagga håret eller raka av ögonbrynen. Eller tatuera mig.
Wanna Krantz

Det är lite oklart hur länge studenterna har tävlat på det här sättet men det är tillräckligt länge för att ryktet ska säga att naturvetenskapliga programmet ofta vinner och att andra program sätter en ära i att slå dem.

Förra året vann till exempel el- och energiprogrammet efter en stark insats.

Wanna Krantz och Hugo Molin går tredje året i samhällsvetenskapliga programmet och är med i balkommittén som är de som också håller i poängjakten.

Förutom möjligheten att springa ut först får också den vinnande klassen fotograferas först på balen.

Men det är även annat som sporrar till tävlingen.

– Man gör något kul tillsammans, säger Hugo Molin.

Under onsdagen släpptes utmaningarna som klasserna ska ta sig an. En del saker är enskilda utmaningar, andra är sånt som hela klassen ska vara med på.

Wanna och Hugo påpekar att det är frivilligt att vara med. Skolledningen har även fått godkänna listan som innehåller både gamla beprövade utmaningar, men även en del nyheter.

– Man ska rida på en ko, det har vi inte haft förut, säger Wanna.

En nyhet för i år är att rida på en ko.
En nyhet för i år är att rida på en ko. Foto: Johan Nilsson/TT

Det finns också goda möjligheter för personalen på Godishörnan att få en trevlig kväll eftersom en av utmaningarna är att bjuda ut någon av personalen på en dejt. Om personalen sen svarar ja eller nej ingår inte i utmaningen.

Eleverna ska även göra en musikvideo med dans. Alla utmaningar ska dokumenteras med datum och tid och publiceras på klassens Instagramkonto.

Finns det något ni inte vill göra?

– Jag vill inte snagga håret eller raka av ögonbrynen. Eller tatuera mig, säger Wanna.

Både Wanna och Hugo menar att fältet är öppet i år, det är många klasser som är sugna på att vinna. De ser även sin egen klass som givna vinnare.

– Det största hotet är ekonomiarna, säger Hugo.

Alla utmaningar är inte fåniga eller pinsamma, en är till exempel att klassen ska köpa en matkasse till härbärget Värme och vila.

Tuff jakt på poäng avgör vilka som springer ut först på studenten

Artikeltaggar

BrogymnasietSkola och utbildningStudenten 2023Studenter

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.