Hoppa till huvudinnehållet

VECKANS BLÅLJUS: Gräsbränder, husvagnskissande och stulen bränsletank

Publicerad:
Veckans blåljus i Kristinehamn.
Veckans blåljus i Kristinehamn.

Polisen och räddningstjänsten i Kristinehamn har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är NKP:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

Värmlands tingsrätt dömde under tisdagen två män för en rad brott. De båda döms bland annat för att tillsammans försökt bryta sig in i parkmagasinet. Den ene mannen ska även ha gjort intrång i en husvagn där han kissade på dynor.

En kvinna i Storfors har dömts till fängelse för att vid två tillfällen ha kört bil berusad. Hon har även varit rejält alkoholpåverkad när hon körde bil.

Under den senaste tiden har några boende i Rudskoga oroats av nattliga bränder på badstranden i Gottbol. Lågorna lär ha stått höga, och eldarna har ofta varit obevakade.

Kristinehamnaren åstadkom skador för över 200 000 kronor innan han greps på en stängd krog i stan. Då var han helt blodig och hade en kofot i handen.

Det våras för båtrelaterade stölder. Lina Øygarden, 35, tog med sin pojkvän fram motorbåten i helgen – och upptäckte då att bränsletanken var borta.

De misstänks ha tvättat en miljon kronor genom en snabb bilaffär och sedan köpt guld för vinsten. Nu är en nationellt känd artist och två män från Kristinehamn inlåsta på häktet i Karlstad misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Räddningstjänsten larmades om en gräsbrand på ett gärde i området Västkärr norr om Ölme, i Kristinehamns kommun. Insatsen tog en dryg timme.

Under fredagsförmiddagen spred sig en gräsbrand mot en bostad utanför Kristinehamn. Räddningstjänst från både Kristinehamn och Degerfors ryckte ut på en gräsbrand strax utanför Björneborg vid 11-tiden.

Värmlands tingsrätt dömde under torsdagen en 50-årig man för ringa stöld. Mannen hade stoppat varor i en ryggsäck när han handlade på Ica Maxi i Kristinehamn och inte betalat för dem.

Artikeltaggar

BränderBrottBrott, lag och rättFängelseKristinehamnRudskogaStölderStorforsVärmlands tingsrättVeckans blåljus

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.