Loreen boostar kristinehamnarens nya singel – en svensk Tattoo

Publicerad:
När Loreens mellolåt Tattoo nu kommer på svenska är det en kristinehamnare som ligger bakom.

Sent på kvällen den 13 maj hoppas kristinehamnaren Jakob ”JVN” Nilsson att Loreen tar hem segern i Eurovision song contest med sin Tattoo. Strax därefter lanserar han nämligen en egen, svensk cover på låten som vann årets melodifestival.

– Jag tänker att det blir en extra boost, säger han.

The goo goo dolls världshit Iris och Aviciis The nights är två av låtarna som har fått svenska texter, skrivna av artisten Jakob ”JVN” Nilsson från Kristinehamn. På senare år är det just formatet svenska översättningar av engelska låtar som har gett Tiktok-profilen de allra största framgångarna.

– Jag kör på känsla bara. Det är svårt att förutse vad som ska funka, säger han.

Det är jättemycket folk som har hört av sig och vill att jag ska släppa låten som singel,
Jakob ”JVN” Nilsson

När han i våras såg en vän göra en svensk version av Loreens Tattoo bestämde han sig för att testa själv. Han skrev snabbt ihop en text, spelade in ett klipp och lade ut på Tiktok. Reaktionerna lät inte vänta på sig, och videon har i skrivande stund fått närmare 140 000 visningar.

– Det tog verkligen fart, och det är jättemycket folk som har hört av sig och vill att jag ska släppa låten som singel, säger Jakob.

Och följarna behöver alltså inte bli besvikna. Coverlicensen är ordnad, och natten mellan den 13 och 14 maj kommer låten i sin helhet på Spotify.

– Den är skickad på mastring nu och det låter riktigt riktigt bra.

Jakob ”JVN” Nilsson säger att det inte finns många artister som Loreen i Sverige.

JVN, Jakob Nilsson (här med sin producent), skriver svenska texter till engelska låtar och gör det med framgång på Tiktok.
JVN, Jakob Nilsson (här med sin producent), skriver svenska texter till engelska låtar och gör det med framgång på Tiktok.

– Direkt när jag hörde låten tänkte jag att den kommer att hamna minst topp tre i Eurovision. Det är en powerlåt med en bra hook. Loreen är ju väldigt stor i hela Europa, så jag räknar med att hon kommer att vinna. Hon ligger i alla fall väldigt bra till i förhandssnacket.

JVN jobbar på att släppa ett album under 2023. På grund av att producentens dator blev stulen i slutet av förra året så blev tidsplanen lite justerad, men nu är duon på banan igen.

– Det var ett tufft nederlag, men nu ha vi laddat om och kommit upp på hästen igen och det känns väldigt bra, summerar Jakob Nilsson.

Artikeltaggar

ArtisterEuropaJakob NilssonKändisarKristinehamnLoreenNöje/KulturSkådespelareSpotify

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare