Emelie och Sven-Erik ska hitta hemmasittarna i Storfors

Publicerad:
Jesper Fromholdt, tf rektor tillsammans med pedagogerna Emelie Nordgren och Sven-Erik Rhen som anställts för att nå Storfors hemmasittare. Foto: Eva Wiklund

Barn och unga i Storfors som av olika anledningar inte går i skolan kommer få mer hjälp framöver. Kommunen har anställt pedagogerna Emelie Nordgren och Sven-Erik Rhen som ska nå hemmasittarna.

Storfors har fått ungefär 1,2 miljoner kronor av Specialpedagogiska myndigheten för att täcka kostnaden. Satsningen vänder sig till elever i årskurs 4 till 9 som inte går i skolan. Anledningarna varierar. Allt från neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till psykisk ohälsa.

– Många elever är stressade över betygen där det är väldigt tydligt att man kan bli underkänd, säger Sven-Erik Rhen i ett pressmeddelande.

Första steget är att skapa en lärmiljö utanför skolan.

– Målet är sedan att eleverna ska klara av att gå i sin vanliga klass, men det måste ske utifrån varje elevs förutsättningar, säger Emelie Nordgren, själv uppvuxen i Storfors.

Just nu deltar fem elever i kommunens satsning.

– Innerst inne vill alla barn gå i skolan, men det förutsätter att skolan kan ta emot dem på ett sådant sätt att de trivs, säger Sven-Erik Rhen.

Projektet pågår till årsskiftet 2023-2024.

Artikeltaggar

FunktionsnedsättningPsykisk ohälsaSkola och utbildningStorforsStressSven-Erik Rhen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare