En förskola i Kristinehamn har efter en livsmedelskontroll fått kritik på två punkter. Hade inte koll på temperaturen i frysar och kylar.
Det var den 3 april som en oanmäld livsmedelskontroll utfördes på förskolan.
Vad som kontrollerades var upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier, hur hygienen fungerar samt vilken utbildning i hygien och arbetsmetoder som fanns.
På två av de tre punkterna rapporterades avvikelser.
På en av förskolans avdelningar hade den ansvariga för temperaturkontrollerna på kylar och frys varit sjuk. Det var oklart om kontroll av dessa genomförts under den tiden, då dokumentation för de veckorna saknades. På en annan avdelning genomfördes ingen temperaturkontroll på kylar och frys alls.
Den andra avvikelsen berodde på att en av avdelningarna hade ny personal. Personalen hade inte fått någon introduktion vid anställningen och saknade därmed kunskaper kring hantering av livsmedel, temperaturkontroll och grundläggande livsmedelssäkerhet. På avdelningen fanns flera skriftliga rutiner, men personalen följde dem inte.
Avvikelserna kommer att följas upp i en senare kontroll.