Hoppa till huvudinnehållet

Lärare drabbad av hjärnskakning efter snöbollskastning

Publicerad:
Snöboll. Snö.
Snöboll. Snö. Foto: Lena Richardson

En grundskola i Kristinehamns kommun har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket efter att en lärare drabbats av hjärnskakning på arbetstid.

Det var inte själva snöbollskastandet som ledde till olyckan utan snön i sig.

Bakgrunden var en elev som störde en pågående lektion genom att kasta snöboll på fönstret till ett klassrum.

En lärare gick ut för att be eleven att sluta störa och när läraren kom in i korridoren hade det fastnat snö under skorna vilket gjorde att hen halkade och handlöst föll baklänges och slog i huvudet i golvet. Enligt anmälan ska det då ha svartnat för läraren.

Skolsköterskorna tillkallades och även rektor kallades till platsen. Läraren ska ha varit kontaktbar men drabbats av skakningar och kräkningar.

Ambulans kallades till skolan och läraren fick köras till sjukhus där man konstaterade att personen drabbats av hjärnskakning men att det i övrigt hade gått bra.

Olyckan ska ha skett i mitten av december förra året men anmälan skickades till Arbetsmiljöverket först i slutet av mars.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsmiljöverketHalkaHjärnskakningKristinehamns kommunLärareSnö

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.