Kommunen säljer mark för etablering – affär för miljonen

Publicerad:
Det är här, till höger i bild, som kommunen säljer mark intill Varnumsleden.

Kommunstyrelsen sade under tisdagen ja till att sälja ungefär 9 000 kvadratmeter mark på Norra Höja. Köpare är LBC Logistik som betalar närmare en miljon kronor för marken.

Det är en del av fastigheten Norra Höja 3:2 som säljs till LBC Logistik. Markområdet ligger närmast Varnumsleden och priset är satt till 110 kronor per kvadratmeter.

Exakt hur stort området det blir bestäms i den fastighetsbildning som lantmäteriet ska göra. Det är först då köpeskillingen slutligen kan fastställas, men enligt de siffror som kommunstyrelsen har på sitt bord rör det sig om närmare en miljon kronor.

LBC Logistik kommer på fastigheten att bygga en gastankstation och en laddstation för tunga fordon.

Kommunen har byggt en lokalgata inom Norra Höja 3:2 och sett till att där finns vatten, avlopp och övrig infrastruktur inför avstyckning av nya fastigheter. Enligt den kartskiss som finns med i handlingarna rör det sig om nio tänka avstyckningar.

– Det är jättekul att det kommer igång saker på området, sade Marie Oudin (M) i en kommentar till beslutet.

Artikeltaggar

FastigheterLogistikMarie OudinNäringslivPolitikVarnumsleden

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare