Hoppa till huvudinnehållet

Barnpanelen: Vad vill du ha i ditt påskägg?

Publicerad:
Barnpanelen svarar på vad de vill ha i sitt påskägg i år.
Barnpanelen svarar på vad de vill ha i sitt påskägg i år. Foto: Anders Eriksson

Påskens barnpanel har väldigt varierande svar på vad de önskar sig i påskäggen. Allt från fred på jorden, hundvalpar och de mer vanliga godisar är svaren. Och de berättar även vad de vill ge till andra. Glad påsk!

Axel Henriksson.
Axel Henriksson. Foto: Maiken Kettil Schough

Axel Henriksson

– Jag skulle gärna vilja ha ett par nycklar till en Volvo BM Bison i ägget och massa godis. Och kanske pengar en ny yxa också.

Ali Ghafouri.
Ali Ghafouri. Foto: Maiken Kettil Schough

Ali Ghafouri

– I mitt påskägg vill jag ha choklad, godis, pengar, sur godis och ett papper där det står “ha en glad påsk".

Om jag skulle ge någon annan ett påskägg skulle jag ge den till min mamma och jag skulle ge henne godis och ett brev där det står “glad påsk”.

Birk Hedberg.
Birk Hedberg. Foto: Maiken Kettil Schough

Birk Hedberg

– I mitt påskägg vill jag ha pengar eller godis.

Ebba Engholm Hallberg.
Ebba Engholm Hallberg. Foto: Maiken Kettil Schough

Ebba Engholm Hallberg

– I mitt ägg vill jag ha godis, chips och småpengar mynt.

Jag vill ha Pringles paprika chips i för jag älskar, verkligen ÄLSKAR den smaken. Och det godiset jag vill ha är surt godis, choklad och lite mer. Jag älskar surt godis, det är typ det enda godis jag äter för att jag inte är så förtjust i det andra godiset, och jag älskar choklad speciellt havssalt Marabou, det är så gott. Och jag vill såklart ha pengar, vem vill liksom inte ha pengar. Alla älskar pengar eller nästan alla i alla fall.

Och jag skulle vilja ge typ godis eller chips till andra personer för det är ju kul.

Då skulle jag ju ta deras favvogodis eller till och med det godiset de hatar mest som ett skämt. Och till och med typ en biljett till något ställe för det är kul att uppleva till exempel ett escaperoom.

Khldoon Saadi.
Khldoon Saadi. Foto: Maiken Kettil Schough

Khldoon Saadi

– Jag ska ge påskägg till min kompis Othman.

Jag ska lägga godis och chips och dricka och pengar i ägget.

Agnes Rang.
Agnes Rang. Foto: Maiken Kettil Schough

Agnes Rang

– I mitt påskägg skulle jag vilja ha en hundvalp, en liten goldendoodle. I ett stort ägg sitter det en liten hundvalp. Men det jag tycker är att alla mår bra, och om jag kunde så skulle jag ha ge de som har det svårt och inte ha något boende, de skulle jag ge mat, vatten, pengar och massa grejer som behövs.

Elsa Modin.
Elsa Modin. Foto: Maiken Kettil Schough

Elsa Modin

– Det finns mycket jag vill ha i mitt påskägg men kanske godis eller pengar är ju det vanligaste. I mitt påskägg skulle jag vilja ha surt godis, pengar eller en hund, jag älskar hundar jättejättemycket och jag vill verkligen ha en. Vad jag än gjorde för hunden skulle det vara roligt. Men alltså det jag helst önskar mig är fred på jorden, då slipper man alla dumma saker som händer i världen. Men om jag skulle ge bort ett påskägg så skulle jag ge ett till min 5–åriga kusin och i så fall så skulle jag lägga i lakrits för hon gillar lakrits väldigt mycket och så kanske en påskteckning som jag har vikt och lagt i. Och så skulle jag ge ett påskägg till min bror och då skulle jag lägga in mycket choklad för han älskar choklad. Glad påsk på er!

Ebba Engholm.
Ebba Engholm. Foto: Maiken Kettil Schough

Ebba Engholm

– Jag drömmer om att få ha en hund igen! Jag har växt upp med flera stycken hundar, en valp och en lite mer tonårig hund. De båda var hanar och jag hade haft dem sen ögonblicket då jag föddes. Men mamma var tvungen att sälja vår valp Teodor. Och sommaren 2021 dog den andra hunden som var min bästa vän. Men nu år 2023 tänker jag ännu en gång på hur det kändes att alltid ha en vid sin sida. Och han hade varit där för mig hela mitt liv tills den dagen kom. Därför drömmer jag om att få en valp igen. Men aldrig kommer jag hitta någon som honom. Saknar dig min vän. Alvin, 15 år.

Jan-Hampus Stake.
Jan-Hampus Stake. Foto: Maiken Kettil Schough

Jan-Hampus Stake

– Det jag vill ha i mitt påskägg är kärlek, godis, bra värld och ha ett fett bra liv. Men att börja med kärlek är att jag vill ha en bra familj och flickvän så jag behöver inte leva ensam hela livet. Det andra är godis, liksom vem vill inte ha det och äta godsaker då och då. Det tredje är en bra värld, det menar jag inget krig och bra klimat med ett bra liv.

Det påskägg jag vill ge till är en som jag är lite kär i och där ska det va ett friskt bra liv, häststall med hästtransport och att hon mår bra och hon skulle få godis till det.

Sen ett stort ägg som går till alla hemlösa och fattiga och i det ska det va pengar, mat, kläder, godis och hus.

Razan Safar.
Razan Safar. Foto: Maiken Kettil Schough

Razan Safar

– Jag vill ha sommar, godis, mynt, en ny fotboll för att jag tappade bort min och chips med vinäger för att det var länge sen jag åt det och det är jättegott. Jag vill ha två nya stora hus som jag och min familj kan bo i. Jag vill ha en egen stor pool i ägget för att jag ska kunna simma utan att betala pengar för att jag inte har så mycket pengar i mitt bankkort. Jag vill ha kärlek i mitt påskägg för att min vän inte tror på kärlek. Jag vill ha en kattunge i mitt påskägg för att de är så söta och så gulliga.

Om jag skulle ge bort ett ägg till någon så skulle jag ha gett ägget till min mamma och pappa och jag skulle vilja ge bort mitt hjärta till dem så att de vet hur mycket jag älskar dem. Jag skulle också ge bort ett ägg till min kompis och jag skulle vilja att det ska vara kärlek i det.

Mira Solberg.
Mira Solberg. Foto: Maiken Kettil Schough

Mira Solberg

– I mitt påskägg skulle jag vilja ha en av alla hundvalparna som min hund har fått nyss och lite tillbehör till exempel koppel, hundgodis, sele/halsband och foder. Men jag vet att de inte riktigt går att få en hund i påsk för de är väldigt dyrt så jag skulle varit supernöjd av att få lite godis också men en hund skulle jag ju vilja ha.

Och om jag skulle ge ett påskägg skulle jag nog gett de till min mamma så skulle de nog vart ett kort där de stod nått och supermycket godis och drycker som hon kunde njuta av och de ägget skulle varit superstort så de skulle få plats så mycket godis och drycker som helst och sen så kanske lite andra saker som kanske typ hårsnoddar, örhängen och typ halsband.

Filippa Hedberg.
Filippa Hedberg. Foto: Maiken Kettil Schough

Filippa Hedberg

– I mitt påskägg skulle jag vilja ha godis, ett syskon och smycken och typ pengar eller något.

Om jag fick ge bort tre påskägg så skulle jag ge bort till mina föräldrar och min bror. Och i påskägget som jag skulle ge mina föräldrar skulle de vara ett papper där de står att jag älskar dem och choklad. Och i min brors påskägg skulle de vara ett gosedjur och russin.

Bianca Blixt.
Bianca Blixt. Foto: Maiken Kettil Schough

Bianca Blixt

– Det finns mycket som jag skulle vilja ha i mitt påskägg. Men lite av det jag vill ha är godis eftersom det är en lördag på påsk. Men jag skulle också vilja ha chips, foxdricka, pennor och papper eftersom jag gillar att rita och måla. Jag skulle också vilja ha fred på jorden och sommarlov :) Till sist kanske små söta kattungar.

Om jag skulle ge ett påskägg till någon så skulle jag ge det till min lillebror eftersom han fyller år på påskafton. Då så skulle jag ge honom godiset pocky, nått gosedjur, plockgodis och små chipspåsar.

Elina Högberg.
Elina Högberg. Foto: Maiken Kettil Schough

Elina Högberg

– I mitt påskägg så vill jag ha en massor med godis och kanske lite pengar eller något sånt.

Som godismänniska och godisproffs så vill jag ha såna små påskharar i choklad och lite skumma hönor och såna där färgglada äggen som finns i choklad och typ en karamellaktig typ.

Det finns också stora påskägg och dem är ju bäst för att man får plats med mycket mer godis eller det som man får och inte dem små fjuttiga äggen som typ inte får plats någonting inuti. 👍

Lite Marabou mjölkchoklad skulle också smaka riktigt gott så det skulle jag också vilja ha i mitt påskägg.

Just det vi får inte glömma att det MÅSTE finnas PÅSKMUST i mitt påskägg!

Men jag bli nöjd med det som jag får.

Morgan Hagdahl Ståhl.
Morgan Hagdahl Ståhl. Foto: Maiken Kettil Schough

Morgan Hagdahl Ståhl

– I mitt påskägg vill jag ha godis och lakrits. Jag skulle också vilja ha pengar, lite andra saker, fast inte för dyra.

Jag skulle vilja ge min mamma ett påskägg med verktyg så hon kan kunna mer saker med trädet för hon brukar hålla på med träd.

Artikeltaggar

GodisHusdjurPåskSkola och utbildning

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.