Biggest loser-Janne gör comeback i finalen: ”Lite obekvämt för vissa”

Publicerad:
Janne Löwstrand i Biggest loser. Foto: Gabriel Liljevall

Kristinehamnsbördiga Janne Löwstrand, 50, åkte tidigt ur tv-programmet Biggest loser.

Men i måndagens final gör han comeback för att tävla om hemmapriset.

– Att behöva tvärsluta med snus var något av det jobbigaste, säger Janne om sina upplevelser under tv-inspelningarna.

Janne Löwstrand är 50 år och kommer ursprungligen från Kristinehamn men bor idag i Kumla.

Janne har tidigare berättat att han brottats med sin vikt i mer än 20 år. När han förlorade sin bror i ett hastigt sjukdomsförlopp 2014 blev trösten att äta skräpmat. Det stillasittande arbetet som lastbilschaufför underlättade inte heller.

Han sökte till tv-programmet Biggest loser 2019 och var redan då nära att ta sig förbi slutcastingen. Förra året hörde produktionsteamet av sig till Janne igen.

– De ringde för att fråga om min livssituation hade ändrats, och det hade den inte, säger Janne.

Årets upplaga av Biggest loser spelades in på Ekolsunds slott utanför Enköping. Där flyttade Janne in i oktober 2022. Vistelsen varade i två veckor innan han fick åka hem.

Grejen är att jag är mig själv hela tiden. Jag målar inte på någonting.
Janne Löwstrand

I ett av de första avsnitten berättade Janne bland annat om hur han tidigare frossat i chips.

– Jag köpte 35 chipspåsar och åt upp dem på fyra dagar.

I programmet får man också se hur Janne återkommande hamnar i konflikt med sina lagkamrater och vid ett tillfälle utbrister han spontant att han vill ha en egen tröjfärg och ett eget lag om det ska fortsätta så.

Hur tycker du att du framställs i programmet?

– Visst är det lite vinklat, men jag står för det jag säger. Jag har fyllt 50 år nu och kommit över den tröskeln att jag inte skäms längre, skrattar Janne.

Vad har du fått för reaktioner?

– Jag har fått en enda negativ reaktion, men tusentals positiva meddelanden. Det är ingen överdrift. Folk har skrivit väldigt mycket positivt. Grejen är att jag är mig själv hela tiden. Jag målar inte på någonting.

I finalavsnittet som sänds i TV4 på måndag kommer två vinnare att avslöjas. Vinnaren av själva tävlingen och vinnaren av hemmapriset, det vill säga den utslagna deltagare som tränat bäst på hemmaplan.

Artikeltaggar

EnköpingFörsvarKonflikterKristinehamnKumlaTV4

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare