Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för Degerfors i genrepet efter vändning från Brage

Publicerad:
Diego Campos och Degerfors föll i genrepet med 1–3.
Diego Campos och Degerfors föll i genrepet med 1–3. Foto: Kajsa Juslin

Degerfors genrepade inför allsvenskan under fredagen, mot superettanlaget IK Brage på Behrn Arena. Efter en jämn match, där bortalaget från norr stundtals dikterade tempot, stod det 1–3 på resultattavlan.

Superettanlaget var det som inledde med att ställa frågor till motståndarförsvaret. Degerfors agerade passivt och Brage fick hålla i mycket boll, utan att skapa speciellt många chanser.

Efter någon kvart åt sig Degerfors in i matchen, men att det ena laget spelar i allsvenskan märktes inte. De första 45 minuterna var jämna och Brage hade den bästa chansen, när Sondre Rossbach tvingades göra en svettig dubbelräddning.

Dijan Vukojevic hade ett par nickar mot mål, den andra farligare än den första, men 0–0 stod sig till pausvilan. Ett resultat som speglade matchbilden – jämnt och med ett fåtal farliga chanser åt båda håll.

Tredje gången gillt

Diego Campos, Karim Mammar och Gustav Granath lämnade efter 45 minuter plats för Fortune Bassey, Erik Lindell och Sean Sabetkar. Den sistnämnda behövde inte många tillslag innan han levererade en assist till Dijan Vukojevic, som på sitt tredje nickförsök satte bollen i nät till 1–0.

Det var bland det sista Degerfors hade i anfallsväg på en lång stund, för därefter var det bortalaget som tryckte på för en kvittering med snabba omställningar. Flera gånger var man framme och hotade, men Sondre Rossbach var snabbt ute och avvärjde många försök till instick. Förutom ett skott från Fortune Bassey var det försvarsspel som gällde för DIF.

I minut 70 kom ytterligare ett trippelbyte: Dijan Vukojevic, Sebastian Ohlsson och Rasmus Örqvist klev av och in kom Gustav Lindgren, Alexander Hedén Lindskog och Peter Gwargis, som gjorde sina första minuter i Rödvitt.

Bara några minuter senare kvitterade Brage, när man på en hörna spelade ut till kanten av straffområdet och smällde in 1–1.

Degerfors hade fortsatt svårt att få tag på bortaspelarna och med knappa tio minuter kvar lyckades Brage spela sig till ett friläge och rulla in 1–2.

Ytterligare ett trippelbyte hann DIF med, när Carl Ljungberg, Jamie Bichis och ”Depi” Ilunga ersatte Elyas Bouzaiene, Damjan Pavlovic och Christos Gravius

Peter Gwargis hade mot slutet av ordinarie tid en farlig frispark och Erik Lindell ett läge i straffområdet, men det var i stället Brage som skulle få jubla igen. Precis innan klockan slog över till tilläggstid kom man i en kontring satte 1–3, vilket också blev matchens slutresultat.

Matchfakta

Degerfors IF – IK Brage

1–3 (0–0)

Mål DIF: Dijan Vukojevic 47’

DIF:s startelva (3–4– 3): Sondre Rossbach – Sebastian Ohlsson (70), Seid Korac, Gustav Granath (46’) – Karim Mammar (46), Christos Gravius (86’), Damjan Pavlovic (86’), Elyas Bouzaiene (86’)– Diego Campos (46), Dijan Vukojevic (70), Rasmus Örqvist (70)

Avbytare: Jonas Olsson, Sean Sabetkar (46’), Gustav Lindgren (70’), Erik Lindell (46’), Fortune Bassey (46’), Carl Ljungberg (86’), Jamie Bichis (86’), Peter Gwargis (70’), Alexander Hedén Lindskog (70’), De Pievre ”Depi” Ilunga (86’)

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.