Hoppa till huvudinnehållet

McDonald's får vänta med drive thru – detaljplan sätter käppar i hjulet

Publicerad:
McDonalds i Kristinehamn får vänta på bygglov.
McDonalds i Kristinehamn får vänta på bygglov. Foto: Maiken Kettil Schough

McDonalds har begärt bygglov för ytterligare expansion i Kristinehamn. Men när nämnden behandlade ärendet kunde inget beslut fattas.

Det handlar dels om en utbyggnad av McDriven så att den får en tandemfil, dels att bygga ytterligare en parkering.

Parkeringen är tänkt att underlätta för bussar att stanna vid McDonalds. Placeringen skulle i så fall bli norr om restaurangen, det vill säga mot E18.

För ett och ett halvt år sedan berättade franchisetagaren Patrik Hjelte om planerna på en tandemfil i sin drive thru. En sådan finns exempelvis vid Nobelplan i Karlstad. Genom att ha dubbla filer snabbas beställningsprocessen upp och väntetiderna minskar.

Miljö- och byggnadsnämnden kan dock inte bevilja något bygglov i nuläget. För att kunna genomföra förändringen behöver McDonalds göra intrång på intilliggande fastighet och det är där problemet uppstår.

– Just nu jobbar planavdelningen med att ta fram en ny detaljplan för området och därför måste vi avvakta planprocessen innan vi kan fatta något beslut, säger nämndens ordförande Bo Andersson (S).

Därför får McDonalds besked om anstånd enligt plan- och bygglagen.

Samma hantering görs beträffande restaurangens bygglovsansökan om att sätta upp nya skyltar.

McDonalds spår rekordsommar – så många ska anställasMcDonalds rekordsommar: ”Restaurangen i Kristinehamn har gått exceptionellt bra”Ny storsatsning på Mcdonalds

Artikeltaggar

Bo AnderssonBostad och byggenBygglovDetaljplanerE18KristinehamnMcDonaldsNämnderPatrik HjelteRestauranger

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.