Hoppa till huvudinnehållet

Fler föräldrar missnöjda – vill se bussvärdar

Publicerad:
Flera föräldrar menar att det fortfarande är stökigt på skolbussen.
Flera föräldrar menar att det fortfarande är stökigt på skolbussen. Foto: Helena Karlsson

Stök, bråk och spring på bussen till skolan. Trots åtgärder är en förälder som NKP pratat med inte nöjd med miljön på skolbussen.

– Mitt barn tycker inte om att gå på bussen, säger föräldern.

NKP har tidigare skrivit om det stök som varit på en skolskjutslinje i kommunen. Det värsta stöket var under höstterminen där en incident ledde till att ett barn satt i tårar. Åtgärder sattes in, men enligt flera föräldrar som NKP varit i kontakt med så är det fortfarande stökigt på bussen.

– Jag har hört elaka ord barnen emellan. Jag skulle säga att det inte känns jätteschysst på bussen. Det kanske har blivit lite bättre. Mitt barn är vanligtvis väldigt glad och sprallig men det märks när hen ska på bussen för hen blir då väldigt tystlåten, säger föräldern.

Föräldrar fortsatt kritiska till skolskjuts: ”Känns inte jättetryggt”

Förutom de åtgärder som redan gjorts vill föräldern ha bussvärdar.

– Chauffören kan inte säga till hela tiden. Bussvärdar vore en väldigt bra investering. Jag vet att det kostar och att skolan har sin budget, men det är viktigt. Barnen ska känna sig trygga med att åka skolbuss. Om man inte kan ha det hela tiden så kanske bara en period på vissa linjer. En värd i någon utsträckning vore jätteskönt.

Föräldern ger även busschauffören som sa ifrån när en elev blev ledsen en eloge.

– Det var jättebra att chauffören sa ifrån i höstas. Man ska agera när det händer, säger föräldern.

Artikeltaggar

BarnBussarNKPSkola och utbildning

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.