Hoppa till huvudinnehållet

Park eller natur ska utredas vidare i detaljplan: ”En sjötomt ska ha sjöutsikt”

Publicerad:
Eric Hesselius (L) vill att en sjötomt också ska innebära sjöutsikt. Därför vill han se en ändring i detaljplanen för Södra Sörkastet.
Eric Hesselius (L) vill att en sjötomt också ska innebära sjöutsikt. Därför vill han se en ändring i detaljplanen för Södra Sörkastet. Foto: Ingrid Ramberg

Det blev återremiss på detaljplanen för Södra Sörkastet när kommunstyrelsen behandlade frågan. Detta efter ett yrkande från Eric Hesselius (L).

Anledningen till yrkandet från liberalen är hur vissa områden klassas i detaljplanen. Närmare bestämt för de områden som har klassningen natur.

– Jag anser att de istället bör klassas som parkområde. Då är det lättare att glesa ur skogen, sade Eric Hesselius.

Han refererar till tidigare områden där kommunen har sålt sjönära tomter, men där det är omöjligt att se vattnet på grund av alla träd.

– Ska man få ta ner träd i ett område av naturklassning hänger det på vem man frågar. Ibland går det bra och ibland får man inte bryta en kvist, argumenterade Eric Hesselius.

Kommunstyrelse var ense om att det bästa sättet att hantera ärendet var att skicka tillbaka det till planavdelningen. Dels för att utreda konsekvenserna av de båda olika områdesklassningarna, dels för att titta på Eric Hesselius förslag om ändrad klassning.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDetaljplanerEric HesseliusKommunstyrelsenNaturPolitikSörkastet

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.