Hoppa till huvudinnehållet

Snöovädret rör sig mot Värmland – kalla nätter väntar: ”Våren såg ut att vara på väg”

Publicerad:
Sol och vindbyar i Branäs i lördags. Nästa vecka väntas snöfall komma in och det kan bli 15 minusgrader nattetid.
Sol och vindbyar i Branäs i lördags. Nästa vecka väntas snöfall komma in och det kan bli 15 minusgrader nattetid. Foto: Morgan Bäckvall

De milda temperaturerna i Värmland under förra veckan gjorde att våren såg ut att vara på väg.

Nu kommer bakslaget: under tisdagskvällen drar ett snöoväder in från Götaland och det kan bli nattemperaturer på nedåt 20 minusgrader i de norra länsdelarna.

SMHI varnar för vind och snöfall under tisdagen.

Under natten mot tisdag kan det på sina håll krypa ned till 20 minusgrader i norr, men under tisdagsdygnet kommer ett lågtryck in över Götaland som kan leda till snöoväder. Men hur mycket av det som når Värmland är osäkert.

– Detta letar sig in under Värmland och kommer in under tisdagskvällen. Ett snöfall kommer in och drar in, men det drar bort under onsdag, säger Max Schildt, meterolog på SMHI.

SMHI går ut med en varning för vind i kombination med snöfall över södra Värmland. Varningen gäller på tisdag från klockan 12.00 till onsdag klockan 18.00. Snöfallet kan leda till trafikstörningar och elavbrott.

Inget meteorologisk vår

Natt mot torsdag kan ännu ett snöfall dra in, men tidpunkten är något osäkrare så långt fram i prognosen.

– Någon meteorologisk vår har vi inte i Värmland än. Våren såg ut att vara på väg i förra veckan, men så ser det inte ut i nuläget, säger Max Schildt.

Våren dröjer – kallare luft på väg in över Värmland

Artikeltaggar

BranäsMax SchildtMolnigtNorrköpingSMHIVäderVärmlands länVind

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.