Hoppa till huvudinnehållet

Fyrkantiga vuxna fick rutschkaneförbud: ”Om du hoppar så åker du ut”

Publicerad:
Lek och luft lockade kusinerna Charlie och William att gå en match med varsin sumodräkt.
Lek och luft lockade kusinerna Charlie och William att gå en match med varsin sumodräkt. Foto: Joakim Magnusson

Som vanligt i sportlovstider lockar Lek och luft glada, lediga barn till Kristinehamn arena för att hoppa, studsa och svettas.

Men när en lokaltidningsreporter kom dit i lekovänliga ytterkläder – och utan den obligatoriska stämpeln på handen, som visar att man löst entré – blev barnens dom hård.

– Va, har du inte betalat? Då får du bara titta på. Hoppar du så åker du ut, förklarade Moa från Väse krasst för NKP:s utsände.

Sagt och gjort, undertecknad fick lov att hålla sig på marken. Även om lekattraktionerna såg kul ut.

Noemy och Ellen från Väse hade roligt på Lek och luft. Men hur roligt det än är att leka så måste man faktiskt ta en fikapaus ibland.
Noemy och Ellen från Väse hade roligt på Lek och luft. Men hur roligt det än är att leka så måste man faktiskt ta en fikapaus ibland. Foto: Joakim Magnusson

Lek och luft är en braksuccé varje skollov. Många reser långt för att få uppleva det 6 000 kvadratmeter stora leklandet i Kristinehamn arena. Förutom de roliga hoppborgarna erbjuds bland annat fotboll och bordtennis.

– Det är väldigt roligt att se alla glada barn. De anar inte hur mycket energi de bränner här idag, kommenterar Tomas Hulån Olsson, arenans platschef.

Filip, ett och ett halvt år, tog sig orädd fram bland betydligt större barn i djungelbanan.
Filip, ett och ett halvt år, tog sig orädd fram bland betydligt större barn i djungelbanan. Foto: Joakim Magnusson

Upplevelsen är lika helgjuten för föräldrar och andra anhöriga. Beroende på barnens ålder och nivå av självständighet kan ett besök på Lek och luft bli ett litet styrkeprov.

Vid en av stationerna rusar syskonen Viktor och Filip runt i full fart. Storebror Viktor tar sig runt på egen hand, men lillebror Filip får med jämna mellanrum infångas bland plastgäddor, gummipalmer och betydligt större barn av sin mamma.

Mio Bergström ville gärna gå en match i ringen.
Mio Bergström ville gärna gå en match i ringen. Foto: Joakim Magnusson

Lek och luft har hållit öppet varje dag sedan i måndags, men fredagen var sista dagen för den här gången. Det märktes också på publiktillströmningen, för redan strax efter klockan tio var det full fart i hallen.

Visst kan det gå lite vilt till i leken ibland men Tomas Hulån Olsson intygar att det nästan alltid går bra.

– Under alla dessa år har vi som tur är bara haft två benbrott, säger han.

Aktiviteter för alla smaker
Aktiviteter för alla smaker Foto: Joakim Magnusson

Artikeltaggar

BarnBordtennisKristinehamnNKPSkola och utbildningSkollovSyskonTomas OlssonVäse

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.