Hoppa till huvudinnehållet

Det händer vecka 9: Sportlov, biskopsbesök och Barnens Vasalopp

Publicerad:
Sören Dalevi medverkar på Broängskyrkans måndagsträff.
Sören Dalevi medverkar på Broängskyrkans måndagsträff. Foto: Lena Richardson

Måndagsträff

Under måndag eftermiddag får Broängskyrkans måndagsträff besök av biskop Sören Dalevi, kristinehamnaren, som har sina rötter i Björneborg och ett hjärta som klappar lite extra för Degerfors IF. Han kommer att berätta om sitt arbete som biskop i Karlstads stift.

Efteråt blir det kaffeservering då det säkert också finns tillfälle att ställa frågor till biskopen.

Seniornet Bro

Under vecka 9 gör Seniornet Bro ett uppehåll med kurser och support och kör igång igen vecka 10. Till exempel hålls en kortkurs för den som tänker köpa en ny telefon eller platta.

Årsmötet hålls den 16 mars. Sista anmälningsdag är 9 mars.

Bäckhammar

Folkets hus i Bäckhammar har öppet hus under tisdag och torsdag eftermiddag. Då erbjuds lekar, pyssel, pingis och gratis fika. Alla är välkomna, ung som gammal. Arrangerar gör Folkets hus-föreningen.

Kristinehamns historiska

Kristinehamns historiska museum erbjuder aktiviteten Kom och skapa med Kreativa Karin under tisdag eftermiddag. Då kan den som vill återbrukspyssla och skapa spännande kreationer av pärlor.

Kristinehamns konstmuseum

Under onsdagen hålls ett mangaworkshop med Lisa Medin på Kristinehamns konstmuseum. Då kan man lära sig att teckna manga. Det är en workshop för 10 till12- åringar på förmiddagen och för 13 till 15-åringar på eftermiddagen. Föranmälan till Kristinehamns konstmuseum.

IOGT-NTO

Inlandsbanan tur och retur är rubriken på IOGT-NTO Kristinehamns program på onsdag kväll. Rolf Lundberg gjorde en intressant resa på Inlandsbanan sommaren 2022 och kommer att berätta om resan och visa bilder. Programmet hålls i Tempelriddarnas hus på Spelmansgatan 13 och sker i samarbete med NBV.

Varnumsträffen

Margareta Vintfjärd, verklsamhetsutvecklare på Studieförbundet Sensus gästar på onsdag Varnumsträffen i Kristinehamns församlingshem. Hon berättar om folkbildningens bidrag till det livslånga lärandet. Sensus är ett av tio studieförbund som är med i Folkbildningsrådet. Svenska Kyrkan är en av Sensus medlemsorganisationer.

Sensus stödjer bland annat studiecirklar, kurser och kulturverksamhet. Margareta Vintfjärd har bland annat ordnat kurser för kyrkvärdar och andra frivilliga i kyrkan. Prästen Elias Tranefelt kommer att ha en inledande andakt.

PRO

PRO Kristinehamn har denna vecka ändrat i programmet, de som vill ses på torsdag istället för fredag. Så denna gång blir det mystorsdag, med visning av en komedi.

I pausen serveras kaffe med smörgås och så finns lite olika lotter att köpa. Anmälan senast tisdag.

Idrottshistoriska

Årsmöte med stipendieutdelning och hopp om fotbollsframgångar.

Christinehamns Idrottshistoriska sällskap håller på torsdag eftermiddag sitt årsmöte i Broängskyrkans storstuga. I samband med årsmötet kommer 2022 års mottagare av ”Christinehamns idrottshistoriska sällskaps stipendium till Lasse Larssons minne” att tillkännages.

Efter stipendieutdelningen kommer IFK Fotboll att ge en presentation av sin verksamhet.

Barnens Vasalopp körs på lördag. Arkivbild.
Barnens Vasalopp körs på lördag. Arkivbild. Foto: Joakim Magnusson

Barnens Vasalopp

Barnens Vasalopp hålls vid Hultets friluftsgård under eftermiddagen lördag 4 mars.

Barn 0-6 år kör 700 meter, 7-12 år kör 1000 meter. Individuell start och ingen startavgift.

Barnteater

Fredag eftermiddag ges barnteater med Teater Trampolin: Sagan om den lilla farbrorn. Patsen är hörsalen vid Kristinehamns Bibliotek. Det utlovas en varm humoristisk berättarföreställning visas för barn från fyra år och uppåt.

Svenska kyrkan

Fransk katedralmusik och musik från hela sex århundraden framförs vid söndagens orgelkonsert i Kristinehamns kyrka av kyrkans organist Lars Kullnes. Programmet inleds med italiensk renässans, fortsätter med barockmusik och avslutas i 1900-talet med verk av Notre Dameorganisten Louis Vierne. Orgeln i Kristinehamns kyrka har en unik klang som lämpar sig synnerligen väl för fransk musik.

Lars Kullnes har givit talrika konserter i Sverige och utomlands, och har ägnat fransk orgelkonst stor uppmärksamhet.

Ölme

Tisdag eftermiddag är det öppet hos Café Klippan. Då kan den som vill komma en liten stund eller vara med de två timmar som det är öppet för att prata och fika.

På onsdag är det i Klippan tid för Livsnära samtal om vardagslivet och tron på Gud. Detta är på onsdagskvällar ojämn vecka och därefter en stund i bön.

På söndag erbjuds gemensam gudstjänst i Klippan, för Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan. Predikan av Elsa Schwab Hollsten.

Kristinehamns FN-förening

I projekt Flicka arbetar Svenska FN-förbundet för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning och för flickors rättigheter. Projektet drivs i Etiopien i samarbete med FN:s befolkningsfond UNFPA. På Kristinehamns Bibliotek under tiden 2 till 30 mars visar Kristinehamns FN-förening Flicka, en liten affischutställning från FN-förbundet.

Julia Karlsson presenterar utställningen på lördag den 4 mars. Julia tillhör FN-förbundets ungdomsambassadörer. Utställningen och presentationen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Lek och luft

Lek och luft på Kristinehamn arena har sportlovsöppet under veckan.

Sjöfarten

Väntade fartyg vecka 9 till Kristinehamn hamn.

Tisdag M/S ”Aspen” cypriotisk till Hull/Montrose med trävaror.

Torsdag M/S ”Skagern” cypriotisk till Hull med trävaror.

Vattenståndet: 63 cm över referensytan

Artikeltaggar

BarnBjörneborgBroängskyrkanDegerfors IF HerrEtik och religionFamiljFotbollGudstjänsterInlandsbananKarlstads stiftKlippans kommunKomediKristinehamnSören Dalevi

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.