Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Degerfors IF lånar offensiv spelare från Malmö FF

Publicerad:
Peter Gwargis är klar för Degerfors IF.
Peter Gwargis är klar för Degerfors IF. Foto: Degerfors IF

Under måndagseftermiddagen blev det officiellt. Degerfors IF är överens med Malmö FF om ett lån av Peter Gwargis.

– Skönt att det äntligen är klart, säger han till Degerfors IF:s hemsida.

Peter Gwargis, 22, spelade som junior i IFK Öxnehaga. Därefter blev det spel i Husqvarna och Jönköpings södra innan han värvades av Premier League-klubben Brighton i augusti 2018.

Det blev tre år i England där han mestadels spelade för klubbens U23-lag.

I juni 2021 värvades han av Malmö FF. Inför 2022 lånades Gwargis ut till Jönköpings Södra. Där ådrog han sig en korsbandsskada tidigt på året och missade resten av säsongen.

Nu är han åter i full träning och under måndagen blev det klart att han lånas ut till Degerfors IF.

– Det skönt att det äntligen är klart. Jag är otroligt glad över att vara här nu längtar till jag får sätta igång, träffa grabbarna, komma ut och spela här på Stora Valla. För mig har det viktigaste varit att ha en plan eftersom jag kommer tillbaka från allvarlig skada. Jag hade ett bra snack med Degerfors och tränarna. Det är en väldigt familjär klubb och jag känner att det är exakt det jag behöver, säger Peter Gwargis till Degerfors IF:s hemsida.

Han fortsätter:

– Jag är en offensiv spelare som är kreativ i sista tredjedelen. Jag gillar att skjuta, göra mål och assist. En poängspelare.

Sportchef Patrik Werner om Peter Gwargis:

– Peter är en spelare som jag följt sedan han spelade i superettan. Han besitter många kvalitéer i offensiven och det är en poängspelare som passar in i sättet vi spelar på. Eftersom han varit långtidsskadad behöver han tid på sig att komma tillbaka in i det, men när han väl är i form igen är jag övertygad om att vi kommer få nytta av hans kvalitéer.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, kommenterar utlåningen så här till hemsidan.

– Peter har kämpat sig tillbaka på ett starkt sätt efter sin korsbandsskada och är snart redo för spel. I den fas Peter är i nu, där målet att komma tillbaka i full form är nära, krävs bättre chanser till kontinuerlig speltid än vi kan erbjuda. Därför är vi överens om att ett lån till en klubb på den här nivån är ett utmärkt steg.

Truppbygget 2023

Kontrakt över 2023: Peter Gwargis (lån från Malmö FF), Damjan Pavlovic (lån från Rijeka), Sondre Rossbach (lån från Odds BK), Gustav Granath, Sean Sabetkar, Christos Gravius, Justin Salmon, Joe Gyau, Nikola Djurdjic.

Kontrakt över 2024: Filip Järlesand, Oscar Wallin, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Albin Mörfelt och Erik Lindell.

Kontrakt över 2025: Sebastian Ohlsson, De Pievre ”Depi” Ilunga (ny från DIF P19), Jonas Olsson (ny från BP), Seid Korac (ny från Esbjerg), Alexander Hedén Lindskog (ny från DIF P19), Gustav Lindgren (ny från Sollentuna), Abdelkarim Mammar (ny från AFC Eskilstuna).

Förluster: Adhavan Rajamohan, Anton Kralj, Daniel Krezic (Cork), Adam Carlén (IFK Göteborg), Ronald Mukiibi (Utsikten), Johan Bertilsson (Karlstad Fotboll), Jeff Gal (Chicago Fire) Omar Faraj (AIK), Hugo Claesson (Åtvidaberg), Alfie Whiteman (tillbaka till Tottenham efter lån), Gustaf Lagerbielke (tillbaka till Elfsborg efter lån).

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollMalmö FFPatrik WernerPeter Gwargis

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.