Teaterpremiären avbröts av skada – ställer in resterande föreställningar

Publicerad:
Bilden föreställer när Lekaresällskapet repade En sängkammarfars på Christinateatern. Foto: Oscar Gustavsson

Efter ett halvårs repetitioner var det premiär för Lekaresällskapets uppsättning av En sängkammarfars under lördagskvällen.

Men premiärföreställningen fick avbrytas redan tidigt i den första akten efter en otäck scenincident.

Öivind Åsberg, den rutinerade regissören, säger att det tack och lov inte hör till vanligheterna med skador och tillbud i teatersvängen.

– När jag gick på gymnasiet och höll på att repa West side story var det en flicka i ensemblen som skadade sig, jag har för mig att hon bröt benet. Väldigt ont hade hon i alla fall. Men sedan dess har det gått bra, säger han.

Men under lördagskvällen var oturen framme igen, och det 60-talet åskådare som hade kommit till Christinateatern för att se premiären av En sängkammarfars – två timmar och 20 minuter med paus – fick lämna lokalen redan efter en halvtimme.

– Det som hände var att en av skådespelarna kom farande över scenen med ganska god fart, halkade och damp rätt ner i scengolvet så illa att vi tvingades tillkalla ambulans, säger Öivind Åsberg.

Att hitta en ersättare med så här kort varsel är inte möjligt
Öivind Åsberg

Under söndagen kom det nedslående beskedet att skådespelaren har skadat sig så pass illa att det inte blir aktuellt med några fler föreställningar av En sängkammarfars. Åtminstone inte i nuläget.

– Vi kanske kan hitta något datum senare i vår eller i höst, men att hitta en ersättare med så här kort varsel är inte möjligt, säger Öivind Åsberg som precis som hela ensemblen lider med den skadade skådespelaren.

Totalt hade Lekaresällskapet planerat att ge fem föreställningar av En sängkammarfars, skriven av britten Alan Ayckbourn.

Artikeltaggar

Alan AyckbournChristinateaternFöreställningarLekaresällskapetNöje/KulturÖivind ÅsbergPremiärerSkådespelare

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare