Hoppa till huvudinnehållet

Kalle Alexandersson om Baggerudsplaner: ”Stämmer väl överens med detaljplanen”

Publicerad:
En vikingaby som ska locka både stora och små planeras i Baggerud.
En vikingaby som ska locka både stora och små planeras i Baggerud. Foto: Lillemor Karlin-Flink

Sätuna Turism och förvaltning vill bygga en vikingaby i Baggerud. Hur väl stämmer det överens med vad man får göra?

– Jag har suttit med på några av de möten som har varit med Sätuna Turism och förvaltning i början av processen. Det första steget de vill ta stämmer väl överens med detaljplanen, säger planeringschef Kalle Alexandersson.

Han berättar att företaget har presenterat ett koncept som ska utvecklas i olika steg och att de har långsiktiga planer för området.

– Vill de fortsätta att utveckla området enligt sin långsiktiga plan kommer det att behövas förändringar av detaljplanen, men det är inget som är aktuellt i nuläget.

Enligt planeringschef Kalle Alexandersson finns inga hinder mot en vikingaby i detaljplanen.
Enligt planeringschef Kalle Alexandersson finns inga hinder mot en vikingaby i detaljplanen. Foto: Viktor Sunnemark

Även om det är lugnt för planeringsavdelningen i nuläget finns det andra delar av kommunen som jobbar på desto hårdare. Kalle Alexandersson säger att bygglovsansökan ska ha lämnats in, men att han inte har insikt i hur den processen löper vidare.

NKP har sökt byggchef Lisa Bäckström för en kommentar om hur nära ett bygglov man befinner sig. Från företagets sida hoppas man kunna påbörja arbetet redan under våren eller sommaren.

Stor turismsatsning på gång vid Baggerud

Artikeltaggar

BaggerudBygglovDetaljplanerFörvaltningKalle AlexanderssonTurism

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.