Biggest loser-Janne om konflikten: ”Det är inte hela jävla världen”

Publicerad:
Janne Löwstrand fick det röda laget emot sig när han enligt dem verkade för nöjd med att förlora lagtävlingen. Foto: TV4

När årets upplaga av Biggest loser fortsatte med ett nytt avsnitt under tisdagskvällen fick vi se den Kristinehamnsbördige deltagaren Janne Löwstrand på kollisionskurs med lagkamraterna i det röda laget.

Efter ännu en förlust i lagtävlingen ifrågasätter de andra varför Janne tycks ta så lätt på motgångarna.

– Det är inte hela jävla världen att förlora, säger Janne i programmet.

Avsnittet inleds med att det gråa laget kliver in i det välutrustade gymmet tillsammans med den personliga tränaren Pischa Strindstedt samtidigt som det röda laget, förlorare i den senaste lagtävlingen, får ta ännu en runda i utegymmet och, som några uttrycker det, frysa, bli blöta och smutsa ner sig.

Det röda laget bestämmer sig faktiskt för att börja dagens pass redan innan Janne är där, och det ligger en lätt irritation i luften eftersom lagkamraterna antyder att Janne inte ger hundra procent för laget. De har dock förståelse för Jannes skadeproblematik med ont i rygg och hälsenor, men menar att det inte får drabba andra.

– Jag sov lite längre. Jag tycker att det är skönt att få vara lite själv också, säger Janne när han väl ansluter till gänget och ger sig i kast med att välta traktordäck.

Han är väldigt nöjd med sin egen insats så långt i tävlingen säger han. Den totala viktnedgången har hittills varit 5,6 kilo.

I tisdagens avsnitt kom dietisten Caroline Wilbois också på besök för att tipsa deltagarna om hälsosamma matval.

Lite jävlar anamma har ingen dött av
Janne Löwstrand

Bland annat tillagades det en pizza med hummus och en tacos på ett lite annorlunda sätt, något som föll Janne i smaken. Han konstaterar annars att onyttigare mat ofta går mycket snabbare att tillaga än den nyttiga.

– Carolines tacos var mycket, mycket godare än den tacos jag brukar äta, säger han.

När det återigen blir dags för lagtävling ställer de andra i det röda laget som krav på Janne att alla måste ge hundra procent, och de uppskattar inte när han säger att han faktiskt trivs i utegymmet och inte har någonting emot det.

– Jag tappade allt fokus och allt pepp, säger Janne efter lagkamraternas utspel men slår samtidigt fast att han är beredd att ge allt.

Det blir dramatiskt men det röda laget förlorar återigen lagtävlingen och har nu ytterligare en vecka i utegymmet att se fram emot, något som får de andra i laget att känna sig både knäckta och förbannade.

Jocke är mycket kritisk mot Janne, men Janne anser å andra sidan att Jocke helt saknar fighting spirit.

– Visst är jag också besviken, men nu är tävlingen avklarad och då får man lägga den bakom sig, säger han i programmet och fortsätter:

– Lite jävlar anamma har ingen dött av. Han beter sig som en barnunge.

Avsnittet avslutas med en hint om att konflikterna fortsätter även i nästa program som sänds i TV4 den 13 februari.

Artikeltaggar

Biggest LoserKonflikterTVTV4

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare