Hoppa till huvudinnehållet

Flygande start för racersnabba Magnus och Sara – vann i Vännäs

Publicerad:
Rallyduon Sara Ridde och Magnus Lindqvist knep ännu en vinst i Sverigeserien i helgen.
Rallyduon Sara Ridde och Magnus Lindqvist knep ännu en vinst i Sverigeserien i helgen. Foto: Privat

Ifjol missade de inte pallen en enda gång i Sverigeserien VOC, och 2023 har startat lika lovande för rallyduon Magnus Lindqvist och Sara Ridde från Rudskoga och Kristinehamn – trots att de bytt upp sig till A-klassen.

För två veckor sedan vann de i Torsby och i helgen kom nästa seger, denna gång i Vännäs.

– Jag hade det lite på känn, säger en nöjd Magnus Lindqvist.

Sverigeserien VOC är en serie för klassiska Volvo-bilar och Magnus kör själv en 940 med 180 hästar. Den har han tävlat med sedan 2017.

Magnus bor i Rudskoga och har med sig den 21-åriga kartläsaren Sara Ridde från Kristinehamn. Det har gått riktigt bra i Sverigeserien under flera år. Ifjol vann de B-klassen för andra året i rad och under 2023 testar de alltså på A-klassen för första gången.

Säsongen rivstartade med Finnskogsvalsen i Torsby för två veckor sedan. I helgen var det dags för Plåtrallyt i Vännäs, en tävling som delvis kördes på samma sträckor som det svenska VM-rallyt förra året.

– Det var riktigt snabba sträckor. Mycket is och snövallar. Ett riktigt vinterrally, säger Magnus Lindqvist.

Gick allt enligt planerna eller hade ni några missöden?

– Nja, det rullade på ganska bra måste jag säga. Vi hade någon bom på ett par sträckor. Vissa sträckor körs två gånger och då blir det väldigt uppkört och kan gå ganska brett, men det är tur att det finns snövallar som tar emot en.

Magnus toppar nu, som nykomling, A-klassen efter två deltävlingar.

– Ja, det är helt otroligt. Men jag hade det på känn redan ifjol när vi körde i B-klassen. Vi hade ju samma förutsättningar som de i A-klassen redan då och kunde jämföra sträcktider. Och sen så blir det naturligt att man höjer sig litegrann när man får vara där hårdingarna är, skrattar Magnus.

Nästa tävling i Sverigeserien körs inte förrän i maj.

– Så vi får se om vi kanske kör någon tävling i en annan cup också innan dess så att man kan hålla farten uppe, säger han.

Sverigeserien 2023 består av åtta deltävlingar och avslutas i september.

Magnus och Sara kör för Laxå MK och det är Laxå som arrangerar seriens mest lokala tävling, nämligen Laxårallyt i augusti.

Artikeltaggar

FinnskogsvalsenKristinehamnMagnus LindqvistRallyRudskogaSkådespelareSportTorsbyVännäs kommun

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.