INSÄNDARE: ”Coop har investerat fjuttiga 300 000 kronor”

Handel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Coop Vintergatan kommer att stängas.
Foto: Madeleine Sandström
Genmäle angående beslutet om nedläggning av Coop Vintergatan. Butiken har aldrig gått med vinst lyder rubriken i dagens E-tidning 19/1. Detta påstår Klas Olsson t.f. marknadschef Coop Värmland.

Under mötet med Coop på KCC torsdagen den 12/1 påvisade driftchef Per Strand genom diagram att butiken inte gått med vinst efter 2018! (Coop tog över 2013). Där nämndes även att det under sju år investerats fjuttiga cirka 300 000, vilket nu renderat i idag stora numera oförsvarbara investeringar så klart - uträknat? Istället för att satsa och behålla Coop-andans heder samt kunders förtroende, stänger ni butiken!

Okej, Coop Värmland har inte samhällsansvar att driva förlustbutiker men gör ändå vissa undantag på grund av långa avstånd. Till Stora Coop här i sta’n är det bara cirka 850 meter för oss mitt i city, vilket kan kännas långt för många äldre samt för rörelsehindrade. Man ska ju hem också och komma ihåg pantflaskorna innan. Själv tar jag nog bilen och då kan det bli till Ica istället. Vad beträffar hemkörning för 99 kr har inte alla råd eller klarar inte tekniskt av att beställa varor online.

Enligt artikeln ”ser man inga tecken på att utvecklingen helt plötsligt skulle vända”. Undertecknad med flera har påpekat att pandemiårens ”försiktighet” samt Ukraina-kriget med hög inflation och lågkonjunktur antagligen gjort att omsättningen minskat men det kommer bättre tider samt det positiva med A9-etableringen och flera bostadsbyggen i centrum här.

På frågan om det sena beskedet svarar Klas Olsson bland annat att det handlar om hänsyn till perso-nalen! ”Inte bra att jobba under nedläggningshot - det ger stor osäkerhet och jobbet kan bli lidande!” Cyniskt av ledningen som inte känner Coop Vintergatans proffsiga personal eller hade ni tänkt avvakta lite till!

CoopsAnn - uppgiven f.d. medlem

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.