Hoppa till huvudinnehållet

Ilska mot myndigheter och försenat studentfirande – mest lästa krönikorna 2022

Publicerad:

Personlig utan att vara för privat, så ska en bra krönika vara. Flera av medarbetarna i NKP delar gärna med sig av stort och smått i krönikor. Här är de tio mest lästa från förra året.

Adina Magnusson brast ut i en rungande kritik mot det absurda i Transportstyrelsens regler. Hur mer än 20 år gamla handledartillstånd gör att nya övningskörningstillstånd inte går igenom. Det är uppenbarligen något som fler kände igen sig i.

Madeleine Sandströms hjärtevärmande historia om hur hon äntligen – nio år senare – får chansen att ta studenten. Ett extra tack till industriklassen som bjöd in henne att ta studenten tillsammans med dem!

Tidigare NKP-medarbeterare Mikael Adamssons hjärta klappar lite extra för Degerfors IF. Det framgår av hans krönika där han hyllar sportchefen Patrik Werner.

Adina Magnusson menar att vi är världsmästare på att klaga. Allt som inte är precis just som vi vill ha det är fullgott skäl för att ösa ur oss gnäll som ur ett ymnighetshorn av missnöje.

Madeleine Sandström beskrev en campingsemester – med boende intill dass. Campingengästerna förväntades även hjälpa till att städa campingen, något man kanske inte är så sugen på under semestern.

Adina Magnusson blev besviken över att inte få klura ut ett aprilskämt till läsarna och bjöd istället på en krönika om aprilskämtet som aldrig fick se dagens ljus: Dåvarande kommunalrådet Bjarne Olsson skulle skapa en skulptur i skärgården.

Lokalhistorikern Gunnar Edström bjöd på en betraktelse över Irisdal. Han skildrade handelsträdgården med stor detaljrikedom.

Adina Magnusson passar under fotbolls-VM på att dra lans för damernas fotboll och kräver att vi aldrig mer ska prata om damfotboll. ”Bollen är rund. Planen är skitstor. Elva personer i varje lag. Samma regler. Samma 90 minuter” konstaterar hon.

Ett tusen lusläst. Så många krönikor blev det på måndagarna innan ”Lusen” tackade för sig. Under drygt 20 år har syrliga kommentarer och nutidsspaningar hälsat kristinehamnarna god morgon, men det här blev den sista.

Lusen, även kallad Pediculus, ifrågasatte politikernas beslut om idrottshallar. Eller kanske snarare den röra som präglat beslutsgång och upphandlingar. Det är verkligen ett ämne som väcker känslor.

Artikeltaggar

Bjarne OlssonDegerfors IF HerrFotbollGunnar EdströmLanMikael AdamssonNKPPatrik WernerSkulpturerSpelStudenterTransportstyrelsen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.