Hoppa till huvudinnehållet

Artistens låtar stals genom en krossad ruta: ”Deppat i några dagar”

Publicerad:
Jakob ”JVN” Nilsson skulle tillsammans med producenten Marcel Tiggemann släppa album i maj. Nu skjuts planerna på framtiden.
Jakob ”JVN” Nilsson skulle tillsammans med producenten Marcel Tiggemann släppa album i maj. Nu skjuts planerna på framtiden. Foto: Johan Borglin

På hårddisken fanns sju-åtta låtar till ett kommande album och hundratals arbetstimmar med olika artistsamarbeten.

Strax före nyår stals allt från en parkerad bil vid Allums köpcentrum i Partille.

– Nu börjar man komma upp på hästen igen, men det har varit några tuffa dagar, säger Jakob ”JVN” Nilsson från Kristinehamn.

Artisten Jakob ”JVN” Nilsson har haft ett bra och hektiskt musikår med många streams och följare. Hans svenska cover på Aviciis Nätterna har bland annat gått som tåget på Spotify.

Men avslutningen blev värsta tänkbara.

JVN:s producent Marcel Tiggemann, som även samarbetar med flera andra artister, hade parkerat sin bil i parkeringshuset vid Allums köpcentrum i Partille, där han jobbar.

– Han håller på att flytta och hade kört alla lass utom det sista. Då hade han med sig sin dator och alla hårddiskar och backupper. Det låg för en gångs skull i en och samma väska. När han kom ner till bilen efter några timmar såg han att en ruta var krossad och allt var borta, berättar Jakob.

Och fortsätter:

– Det blev kaotiskt. Deppigt. För mig var det jobbigt eftersom det försvann sju-åtta låtar till det album som vi har jobbat på. Men det var ännu värre för Marcel. Hela hans livsverk försvann.

Det fanns ingen kameraövervakning i just den delen av parkeringshuset där Marcel Tiggemann hade parkerat sin bil.

– Det är konstigt att ingen gör något, för det är tydligen inte första gången det här händer, säger Jakob.

Händelsen är polisanmäld men Jakob har inget större hopp om att datorn ska komma till rätta och i väntan på att Marcel ska få ut sina försäkringspengar kan duon bara vänta.

– Vi har lite ljudfiler sparade, så vi kan lyssna oss till en del men för att kunna jobba med låtarna får vi börja om från början. Det är hundratals jobbtimmar. Men allt händer väl av en anledning. Vi får resa oss igen, och förhoppningsvis kommer det att bli ännu bättre till slut. Det är det vi får hoppas på.

Artikeltaggar

ArtisterDetaljhandelHandelKameraövervakningKristinehamnNöje/KulturNyårPartilleSpotify

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.