Hoppa till huvudinnehållet

Glamourmodellen Sandra Reiche om att vänta sitt andra barn – och snoppbilderna

Publicerad:
Reporter Ida Oscarsson
Ida Oscarsson
ida.oscarsson@nkp.se
Sandra Reiche har flyttat tillbaka till Värmland och denna gång Storfors.
Sandra Reiche har flyttat tillbaka till Värmland och denna gång Storfors. Foto: Ida Oscarsson

Hon utsätts för brott flera gånger i veckan. Men kristinehamnaren Sandra Reiche kör sitt race ändå. Nu har hon blivit värmlänning igen – och väntar sitt andra barn med sin sambo.

– Det var tråkigt att vara gravid under pandemin, säger hon.

GPS:en i mobiltelefonen hittar bara till grannens adress. Får man tro den så lever Sandra Reiche helt inkognito. Men så är det inte. På gården med tillhörande fem hektar skog finns två lador, en större och en mindre. Till sonen på två och ett halvt år har de byggt en klätterställning med rutschkanor och gungor samt en studsmatta.

– Vi köpte huset i augusti och det första vi gjorde var att byta ut taket. Det läckte in.

Sedan dess har det gått i ett och renoveringarna avlöser varandra. Men livet på landet är det som hon längtat efter. Senast NKP träffade bikini fitness-stjärnan bodde hon i Landvetter och trodde att hon skulle bli kvar där. Men 2020 blev hon gravid efter att hon och hennes man bestämt sig för att bilda familj, och under det året började känslorna ändra sig.

– Både jag och karln är från landet. Han är skåning så vi tittade där också, men det blev Värmland till slut. Jag vill inte ha så många grannar i närheten och så vill jag ha nära till skogen och lador för bilar och annat dret, säger hon.

Bildade familj

Under graviditeten var hon som många andra gravida rätt isolerad eftersom det var mitt under pandemin. Men graviditeten som så gick bra och hon kunde träna på som vanligt i princip.

– Jag hade egentligen inte längtat så mycket efter barn, utan det var mer bara att jag tänkte att det var dags. Vi försökte inte speciellt länge innan jag blev gravid. Jag kunde fortfarande träna även om jag inte tränade lika hårt.

Inom bikini-fitness så handlar det om att ha tydliga, definierade muskler och att det ser balanserat ut. Grenen är besläktad med bodybuilding, men musklerna ska inte vara lika stora. För Sandra blev det en omställning att kroppen förändrades i takt med att magen växte.

– I början var det konstigt att gå upp i vikt eftersom jag är van vid att vara stenhård. Det var en jätteomställning men sen så accepterade jag att det var så det skulle vara. Det var inga konstigheter.

Redan innan graviditeten jobbade hon som personlig tränare, både för andra som höll på med bikini fitness men främst för vanligt folk som ville gå ner i vikt.

– Det var jättekul att tävla själv och det gjorde jag väl fyra, fem gånger eller så, men dieten är ju inte jätterolig. Det är mycket kyckling och ris så det blir tråkigt. Man tränar väldigt hårt och länge för att stå på scenen i fem minuter. Det är mycket arbete för en liten belöning, men det är kul att se musklerna.

Stora lador var något Sandra Reiche såg som ett plus, det är bra för att förvara bilar och annat ”dret”, som hon uttrycker det själv.
Stora lador var något Sandra Reiche såg som ett plus, det är bra för att förvara bilar och annat ”dret”, som hon uttrycker det själv. Foto: Ida Oscarsson

Nu är hennes främsta sysselsättning den personliga träningen, ett arbete som hon sköter hemifrån via datorn.

– Nu tränar jag som hobby. Det var roligare att hjälpa andra. Hellre plåga dem än sig själv, säger hon och skrattar.

Blev ensamt

När sonen föddes fick hon bli igångsatt. Hon gick över tiden två veckor och själva igångsättningen tog fyra dagar.

– Vi provade allt, men inget funkade. Han ville verkligen inte komma ut. Jag provade flera metoder men det som till slut fungerade var en gel, Minprostin. Vattnet gick fem på morgonen och sen kom han ut klockan två på natten.

Att bli mamma var en annorlunda upplevelse. Och eftersom varken hon eller hennes sambo hade familj nere i Landvetter så blev det ganska ensamt och tråkigt.

– Jag har inte träffat mina kompisar så mycket än för det har varit så mycket med huset, men jag träffar min familj en del. Det är lite roligt för alla mina systrar är också gravida just nu.

”Dick pics”

Förutom coachningen gör hon även en del modelljobb och har ett Instagramkonto med över hundra tusen följare.

– Instagram är mer av en marknadsföringskanal.

Förut, när hon gjorde fler glamourmodelljobb fick hon ofta så kallade ”dick pics” skickade till sin inkorg. Alltså bilder på manliga könsorgan. Det är ett brott och kan räknas som sexuellt ofredande. Men efter metoo-hösten 2017 har Sandra märkt att antalet oönskade bilder minskat.

– Det är lite lugnare nu. Men jag får fortfarande en till två bilder i veckan. Men vissa kanske lärde sig en läxa efter metoo. Nu blockerar jag dem bara. Det är lättast. Förr så brukade jag skriva till dem men de verkade bara gilla det så jag slutade med det.

Det låter som det blivit normaliserat.

– Ja, jag är så van. Det är vardag. Tyvärr, det är så sjukt. Det är lättare att blockera dem men egentligen borde man ju polisanmäla det.

Som ung var hennes drömmar att bli skådespelerska, sångerska och modell. Till viss del har alla de drömmarna blivit uppfyllda, genom modellandet, tv-medverkandet i Outsiders och musiken hon själv gör med hjälp av sambon. Det sistnämnda är dock något hon vill satsa mer på.

– Vi ska bygga en studio här. Min karl är väldigt musikalisk så han gör musiken så sjunger jag.

Sandra Reiche: Från Bäckhammar till omslaget på SlitzSandra Reiche slår tillbaka mot nättrollen i tv

Sandra Reiche

Familj: man, sonen, och en bebis på väg.

Gör: Träningscoach och modell

Intressen: Träning. ”Jag brukar åka till ett gym i Storfors och träna.”

Längtar efter: ”Råbiff och rå äggula. Råbiff är heligt. Det ska jag äta efter förlossningen.”

Lyssnar på: ”Barnmusik och hårdrock. Rammstein och Iron Maiden.”

Tittar på: Breaking bad.

Dricker: Pepsi Max.

Artikeltaggar

FamiljFitnessGraviditetInstagramIron MaidenLandvetterNKPRammsteinStorforsVärmlands län

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.