Hoppa till huvudinnehållet

Helgens lokala sport: från Wasasimmet till bowling

Publicerad:
Wasasimmet 2022 i Sannabadet
Wasasimmet 2022 i Sannabadet Foto: Joakim Magnusson

Här kommer ett axplock av helgens lokala sporthändelser.

Wasasimmet

Under söndagen anordnade Kristinehamns SS och simklubben i Filipstad årets upplaga av Wasasimmet i Sannabadet.

Ett stort antal ungdomar deltog i de välarrangerade tävlingarna. Några resultat har vi tyvärr inte möjlighet att presentera i nuläget.

Kristinehamn besegrade Kungsör

Kristinehamn tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Kungsör i hockeytrean i fredags. KHT, som ligger tvåa i tabellen, vann toppmöte med 4-2 (2-2, 1-0, 1-0).

– Vi gör en riktigt bra match över 60 minuter, genomför den på det sätt vi vill och som vi diskuterade innan. Enda tunga delen är de sista två minuterna på första perioden då vi tappar till 2-2. Vi gör annars en riktigt bra förstaperiod där vi skulle kunna ha haft ledningen stort om inte stolpen varit i vägen vid ett flertal tillfällen. Sedan vinner vi återstående perioder med 1-0 och plockar hem tre pinnar. Återigen en mycket väl genomförd match där hela laget lägger ner sig och följer planen, kommenterade Kristinehamns tränare Henrik Johansson.

Segern var Kristinehamns femte på de senaste sex matcherna.

Gabriel Jansson gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Linus Callenvik och David Eriksson.

LC 17 föll dubbelt

Bowlinglaget LC 17 föll i båda sina matcher den här helgen, mot Stureby och Fredrikshof.

– Första matchen mot Stureby är inte mycket att säga om. Vi slår helt okej 6254 men tyvärr räckte det inte så långt mot ett av lagen som kommer vara med i toppen av tabellen när säsongen är slut. Andra matchen för dagen känns lite sur att förlora. Vi vinner totalslagningen i två serier men har stolpe ut när det gäller banpoängen på fyra bord där vi förlorar med mindre än tio pinnar. Någon spärr till och matchen kunde ha vägt över till vår fördel, kommenterade LC 17 BK:s lagledare Stefan Snarberg.

LC 17 har bara vunnit en av de fem senaste matcherna.

Surt mot Surahammar

KIBF:s damer åkte på en knapp bortaförlust mot Surahammar i innebandyns division 1 region under lördagen. Matchen slutade 2-3.

– En sämre första period som gör att vi ligger under resterande av matchen. Vi gör mycket bättre sista 40 minuterna och ger det en ärlig chans, men tyvärr gör vi inte mål på de chanser vi får, kommenterade Kristinehamns tränare Viktor Nordmark.

Wilma Jemth och Tyra Törnqvist svarade för KIBF:s mål.

KIBF ligger trea från slutet.

Ungt Kristinehamn förlorade i Storfors

KIBF:s herrlag förlorade också, i fredags borta mot Storfors.

Men det var ett mycket ungt lag som KIBF mönstrade mot Storfors och lagets tränare är ändå ganska nöjd.

– Inför en fullsatt sporthall gör vi en mycket bra insats trots förlust. Det var ett rekordungt KIBF med bland annat en dispenskedja med 07-orna Linné, Springfeldt och Karlsson som spelade tillsammans och de höll det något tyngre hemmalaget stången väl. Storfors hade ett trevligt evenemang med bland annat en ungdomsmatch i en periodpaus och en engagerad DJ, säger Johan Karlsson efter matchen.

Badmintonlaget öser på - två nya segrar

Christinehamns bordtennislag är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Valbodalen hemma på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 7-1 innebär att Christinehamn nu har sex segrar i följd i division 3 mellan A i badminton, och är fortfarande obesegrat i år.

Tidigare samma dag vann Christinehamn på hemmaplan mot Karlskoga med 6-2.

Christinehamn har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Valbodalen har två oavgjorda och tre förluster.

I tabellen innebär det här att Valbodalen nu ligger på sjätte plats. Christinehamn leder serien.

Artikeltaggar

David ErikssonHenrik JohanssonInnebandyJohan KarlssonKristinehamnKristinehamns SSLC 17 BKLinus CallenvikSannabadetStefan SnarbergStorforsSurahammars IF

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.