Hoppa till huvudinnehållet

Avgörandets stund i Idol – så tippar Luka finalen

Publicerad:
Luka Nemorin tippar Nike Sellmar som vinnare av Idol 2022. Här ses de två tillsammans i samband med kvalveckan i Kungsträdgården i september.
Luka Nemorin tippar Nike Sellmar som vinnare av Idol 2022. Här ses de två tillsammans i samband med kvalveckan i Kungsträdgården i september. Foto: Annika Berglund

Efter flera månader med kvalveckor, fredagsfinaler och allmän dramatik står det nu mellan två artister i kampen om slutsegern i Idol 2022: Albin Tingwall och Nike Sellmar.

– Jag tror att jag vet hur det kommer att gå, säger Luka Nemorin.

Den 21-årige kristinehamnaren dök upp i rutan för första gången i samband med sin audition i Stockholm.

Sedan dess har Luka Nemorin blivit ett välbekant namn för tv-tittarna. Först för två veckor sedan, i kvartsfinalen, blev han utröstad. Imorgon ska en vinnare i årets upplaga koras. Oavsett vem som vinner så kommer det att bli en person som står Luka nära.

– På ett sätt så är det skönt att det är över nu, och samtidigt inte. Man kommer att sakna det sköna hänget och det fina umgänget som man haft under så många veckor. Vi är tajtare än någonsin och njuter verkligen av resan just nu, säger Luka om topp elva-gänget i Idol 2022.

I fredagens Idol-final, som sänds från Tele2 Arena i Stockholm, möts Nike Sellmar och Albin Tingwall.

Törs du tippa en vinnare?

– Jag tror att Nike kommer att ta det. Albin har växt väldigt mycket under programmet, men Nike har också bara blivit bättre och bättre. Hon gjorde ändå en toppgrej i kvalveckan men har sedan slagit det varje vecka. Hon förtjänar att vinna, tycker jag.

Å andra sidan ska ingenting tas ut i förskott, och Luka ser vissa tecken som pekar på att finalen kan bli precis så spännande och oviss som den brukar.

– En final är ju alltid en final, konstaterar han.

Årets final i Idol har marknadsförts som Världens största Idol-final.

– Det kommer att sitta 18 000 pers i publiken. Det ser väldigt bra ut inför finalen och ljudet är bra. Det kan ju vara lite antingen eller. Men det är en enorm arena, det tar år att ta sig runt. Folk åker golfbil eller tar sparkcykeln, säger han.

Efter Idol-äventyret börjar det stora arbetet med att ta nästa kliv i artistkarriären.

Lewis Capaldi-covern Bruises, som släpptes för några veckor sedan, hjälper till att hålla intresset uppe och klockar just nu in på cirka 80 000 streams.

– Nu ser jag fram emot att få börja jobba med att skriva musik, säger Luka Nemorin.

Artikeltaggar

Albin TingwallArtisterIdolKändisarKungsträdgårdenLuka NemorinNike SellmarNöje/KulturStockholmTele2 Arena

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.