Hoppa till huvudinnehållet

Anfallaren har presenterats av DIF: "Det känns helt fantastiskt”

Publicerad:
Gustav Lindgren – Degerfors nyförvärv från division 1-laget Sollentuna FK.
Gustav Lindgren – Degerfors nyförvärv från division 1-laget Sollentuna FK. Foto: Degerfors IF

Degerfors har nu presenterat sitt första nyförvärv inför 2023. Gustav Lindgren lämnar sin moderklubb Sollentuna FK för spel i allsvenskan.

– Det känns helt fantastiskt, säger anfallslöftet till klubbens hemsida.

Gustav Lindgren, 21, började kopplas samman med Degerfors IF på Twitter på måndagskvällen. Twitteruppgifterna förstärktes när även VF kom med uppgifter.

På tisdagsmorgonen blev det officiellt. Parterna har skrivit ett treårskontrakt.

– Det känns helt fantastiskt. Det har varit lite svårt att landa, allt har gått väldigt snabbt men känslan är riktigt bra, säger Lindgren till Degerfors IF:s hemsida.

Provspel i Norrköping

Han berättar, i artikeln på hemsidan, att han aldrig har varit i Degerfors men att han har hört mycket positivt om föreningen.

Lindgren presenterades av Degerfors IF efter att ha spenderat sina två senaste veckor på provspel i IFK Norrköping.

Han nickade i lördags in segermålet när Norrköping besegrade Oskarshamns AIK med 2–1 i en träningsmatch.

Trots det målet blir det alltså en flytt till Värmland framöver.

– Vad jag vet om Degerfors är att det är en väldigt familjär klubb med många runt omkring som bryr sig. Jag har även många nära och bekanta som sagt att det är en av de bästa klubbarna man kan komma till eftersom de tar hand om spelarna på ett bra sätt.

Imponerande utveckling

Lindgren har gjort något av en kometkarriär.

Enligt statistik från fotbolltransfers.com gjorde han 13 mål på fyra seniormatcher i FC Djursholm 2019 och fyra mål på en seniormatch i samma klubb 2020.

Djursholm spelade i femman 2019 och i fyran 2020.

Säsongen därpå, 2021, noterades han för 22 mål på 27 matcher i division 2-laget Karlbergs BK.

Den målskörden tog honom tillbaka till moderklubben Sollentuna FK, som han lämnade för Djursholm som ungdomsspelare. Det blev tio mål på 19 matcher i division 1 norra den gångna säsongen.

”Väldigt aggressiv”

Lindgren ser djupledsspelet och skottet som sina styrkor.

– Mina förväntningar är att det ska bli väldigt bra det här. Både att Degerfors utvecklas mycket som lag och jag själv som spelare. Jag hoppas att vi når nya höjder.

Sportchefen Patrik Werner säger så här om sitt första nyförvärv inför 2023:

– Det är en spelare som imponerat i division 1 under året. Han är väldigt aggressiv i sitt presspel och väldigt aktiv sitt djupledsspel. Dessutom är han en bra avslutare. Vi är mycket glada över att han valt att skriva på för oss och han blir en fin förstärkning till truppen.

Kontraktsläget

Utgående kontrakt: Hugo Claesson, Jeff Gal, Gustaf Lagerbielke, Anton Kralj, Adam Carlén, Erik Lindell, Johan Bertilsson, Adhavan Rajamohan.

Kontrakt över 2023: Gustav Granath, Sean Sabetkar, Ronald Mukiibi, Christos Gravius, Justin Salmon, Daniel Krezic, Joe Gyau, Nikola Djurdjic.

Kontrakt över 2024: Oscar Wallin, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Albin Mörfelt.

Kontrakt över 2025: Sebastian Ohlsson, Gustav Lindgren.

Förluster: Omar Faraj (AIK), Alfie Whiteman (tillbaka till Tottenham efter lån), Gustaf Lagerbielke (tillbaka till Elfsborg efter lån).

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrFC DjursholmIFK NorrköpingNorrköpingNyförvärvPatrik WernerSport

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.