Skräp saboterar för loppis – folk kommer med hyrsläp med soffor och madrasser

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har tröttnat på att folk dumpar saker vid Lions loppis. Det har NKP även skrivit om tidigare, då medlemmar i Lions reagerat på allt skräp de får. Arkivbild.
Foto: Magnus Carlsson
Det är Alla helgons dag och Lions personal är ledig, loppisladan håller stängt. Men det bryr sig inte råttorna om.

Någon gång mitt på dagen ställs de första kartongerna av på lastkajen utanför loppisladan. Tanken är god, att skänka till välgörenhet. Under eftermiddagen och kvällen fylls det på med diverse prylar och kassar. På söndag förmiddag står en kvinna i regnet och går igenom alla kassar med böcker som någon lämnat. Ett par kassar går sönder och böcker hamnar huller om buller. En man kommer gående. Han har en axelremsväska, en plast kasse och en sopsäck med sig. Han slår till kvinnan över armen med kassen och börjar skrika åt henne. Han sparkar henne på benen och försöker få henne att gå därifrån. Kvinnan skriker tillbaka men återgår sedan till att i lugn och ro leta igenom kassarna med böcker. Mannen försvinner men kommer snart tillbaka. Han sätter sig och tittar på kvinnan. Kvinnan rotar obekymrat vidare. Mannen går till slut sin väg. Kvinnan är färdig med böckerna och vill titta i kartongerna men det står en säng i vägen. Kvinnan välter ner sängen på marken och går igenom kartongerna. Så småningom ger hon sig i väg med en kartong och en kasse med böcker.

Snart kommer en man körande med ett hyrsläp från Stolpen i Ölme. Framför skylten ”Vi tar INTE emot soffor och madrasser” ställer han – en resårmadrass. Lite längre bort ställer han en till, sen åker han.

Toppen! Nu kan ju Lions personal ta pengarna som de inte fick för prylarna som kvinnan tog och hyra ett eget släp och köra Ölmemannens resårmadrasser till soptippen, eftersom madrasser inte funkar att sälja på loppis. Aha, satt skylten där av en anledning … ?

Sen kommer ett medelålders par och lastar av lite möbler innan en ensam man från Lions dyker upp på sin lediga dag för att ta rätt på hela härligheten. Han hinner knappt lämna stället förrän kajen åter börjar fyllas med prylar.

Jag kan bara beklaga vissa människors dåliga uppförande och tacka Lions för ert ihärdiga arbete med att hjälpa människor i nöd.

En okänd välgörare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.