Kontinuiteten försvann

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hemtjänst, men på vems villkor?
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Vid delning av hemtjänstgrupper fanns det ingen tanke på hur personal och vårdtagare skulle må. Vårdtagare var oroliga över att det inte längre skulle komma personal till dem som de var vana vid att ha hos sig.

Personal var oroliga över hur nya områden skulle se ut. Personal fick till sig att det skulle inte spela någon roll för vårdtagarna - all personal ska vara kompetent nog för att utföra jobbet så vårdtagarna ska känna sig trygga. Helt rätt. Men. Kontinuitet. Den som det pratas så fint om. Den försvann. Den försvann för både vårdtagare och personal. Det är mer rörigt, mer förvirrat osv än vanligt i hemtjänstgrupper nu.

Det pratas om kontinuitet, men alla fick till sig att det kommer bli bra ändå även med ny personal. Men. Det gällde inte alla vårdtagare. Några vårdtagare och anhöriga fick ha kvar sin gamla personal trots att dessa vårdtagare inte ens tillhör tillhörande hemtjänstgrupper.

Vart är rättvisan? Vissa vårdtagare och anhöriga får vara med och styra över kontinuitet medan resten av alla vårdtagare blir överkörda och får ta det som det kommer.

Gör om, gör rätt.

F d uska som tröttnat på orättvisan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.