Hoppa till huvudinnehållet

Nu är Luka topp sex: ”Superproffsigt, så hög nivå”

Publicerad:
Luka Nemorins duett med Dean Lewis i fredagens Idol belönades med stort jubel, juryberöm och ännu ett avancemang.
Luka Nemorins duett med Dean Lewis i fredagens Idol belönades med stort jubel, juryberöm och ännu ett avancemang. Foto: Nathalie Ulinder Cuti

Det blev stående ovationer när Luka Nemorin ikväll sjöng sin Idol-duett tillsammans med australiensaren Dean Lewis.

– Det här är superproffsigt. Det är på en så hög nivå, sa jurymedlemmen Anders Bagge.

Tittarna blev lika imponerade – och nu är det klart att Luka får stanna i programmet i minst en vecka till.

I de tidigare fredagsfinalerna har det mer eller mindre blivit standard att Luka Nemorin från Kristinehamn hänger löst. Senast för en vecka sedan lyckades Luka klamra sig kvar i programmet med knapp marginal efter en dramatisk omröstning.

Men inför fredagens duett-tema i Idol riktades ett extra stort fokus mot den 21-årige kristinehamnaren. Anledningen var att duettpartnern, Lukas egna Idol Dean Lewis, var särskilt influgen från en pågående världsturné för att sjunga i programmet.

Luka har berättat att det var Dean Lewis själv som hörde av sig till Idol och ville medverka i programmet. Det framgick också tydligt att de trivdes ihop på scenen.

– Det är lite svårt att hitta orden som beskriver vad jag känner. Det är helt jävla sjukt bara, har Luka tidigare sagt till NKP.

När Luka och Dean hade sjungit Be alright, som är en jättehit med över en miljard spelningar på Spotify, sa juryn att de tyckte att Luka verkligen hade hittat rätt.

– Jag skulle ta det lugna partiet och lyssna på om och om igen på repeat och njuta, sa Alexander Kronlund.

Och när det var dags att redovisa rösterna så stod det klart att Luka äntligen slapp hänga löst och tog sig direkt vidare i tävlingen.

Julian Keulen och Ruby Lindén röstades ut.

Fredagen den 4 november klockan 20.00 fortsätter Idol för Luka Nemorin och de fem övriga artisterna som fortfarande är kvar i tävlingen. Finalen går av stapeln den 25 november i Tele2 Arena i Stockholm.

Från trubadur på Mastis till Idol – Sandra och Magnus minns en orädd Luka

Artikeltaggar

ArtisterDean LewisIdolKonserterKristinehamnLuka NemorinMusikNKPNöje/KulturOmröstningarSpelningarSpotifyStockholmTele2 Arena

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.