Före detta anställd: ”Vilken tur att jag inte längre arbetar på Djurgårdsskolan”

Insändare
PUBLICERAD:
Ica Nära Trumpeten på Djurgården i Kristinehamn har problem med snatterier, kundtapp och dyr el, vilket NKP berättat om och som fått många reaktioner.
Foto: Joakim Magnusson
Vilken tur att jag inte längre arbetar på Djurgårdsskolan. Jag slipper tack vare det att i realtid behöva skämmas för skolans minst sagt bristfälliga ledarskap, när det gäller snatterier på Ica Nära på Djurgården.

Rektorn på skolan säger att ”skolans roll är viktig, men det är vårdnadshavaren som har det grundläggande ansvaret”. Det är klart att föräldrar har ett ansvar för att vägleda sina barn, men det ger definitivt inte något fribrev från ansvar till skolan och skolledningen under skoltid.

Det räcker inte med att kalla situationen ”högst beklaglig”. Det räcker inte med att säga att skolan ”har inlett en dialog med Ica-handlarna”. Problemet har varit väl känt i flera år. Det räcker inte med undanglidande, till inte förpliktigande prat. Det har länge krävts ansvarstagande verkstad från skolans sida. Se till att det sker något konkret – nu.

Börja med att införa ett förbud att lämna skolområdet under skoltid. Se till att formulera ett handlingskraftigt åtgärdsprogram mot stölder och förstörelse. Det slappa ledarskapets tid måste vara slut!

Före detta anställd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.